Barackos túrótorta

2014-07-13

sponsored links





Hozzávalók 26 cm-es tortaformához

A piskótalaphoz
2 tojás
1 evõkanál víz
70 g cukor
1 teáskanál kakaópor
70 g liszt
késhegynyi sütõpor

A túrókrémhez
500 g natúr joghurt
200 g cukor
20 g zselatin
250 g túró
300 ml tejszín
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat

A díszítéshez
300 ml tejszín
1 csomag habfixáló
1 doboz õszibarackbefõtt
szederszemek
citromfûlevél

A tortaformát sütõpapírral béleljük, a sütõt 180 fokra melegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral, a kakaóporral és a vízzel alaposan felverjük. Beleforgatjuk a lisztet, amiben elõzõleg elkevertük a sütõport, és a masszát a formába simítjuk.
Megsütjük a piskótalapot és ha langyosra hûlt, lehúzzuk róla a sütõpapírt és tortatálra helyezzük.
A krémhez a joghurtot a cukorral és a zselatinnal felforrósítjuk, majd langyosra hûtjük.
A tejszínbõl kemény habot verünk, hozzáadjuk a vaníliát, a citromhéjat, a túrót, hozzáöntjük a joghurtos részt és habverõvel jól elkeverjük. Az õszibarackbefõtt felét apró darabokra vágjuk és ezt is a krémbe forgatjuk, majd az egészet a formába öntjük. Elsimítjuk a tetejét és egy éjszakára, de legalább 5-6 órára hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen a túrókrém.
Ezután eltávolítjuk a tortagyûrût és díszítjük a tortát.
Ehhez a tejszínbõl a fixálóval kemény habot verünk, és elsõ lépésben a kétharmad részével bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A maradékot habzsákba töltjük.
A torta tetejét körben kirakjuk õszibarackszeletekkel, középre pár szem szedret és citromfûleveleket teszünk, majd a habzsákban lévõ tejszínhabból rózsákat nyomunk rá.




Folytats a blogon ... citromhab.blogspot.com/2014/07/barack...

sponsored links

Keres?s