Barackos poharas desszert

2014-08-08

sponsored links









Hozzávalók: 5 dl tejszín, 4 dl sûrített tej, 50 ml tej, 1 vanília rúd, 2 teáskanál zselatin, 50 dkg barack. A díszítéshez: citromfû.

Elkészítése: Elõször beáztatjuk a zselatint a tejbe kb. 5 percig. A tejszínt, a sûrített tejet és a kikapart vanília rudat ? a kis magvakkal együtt- nagyon kis lángon folytonosan kavargatva forráspontig felmelegítjük. Ekkor levéve a tûzrõl leszûrjük, majd belekeverjük a nagyon kis lángon felolvasztott zselatint. Így hagyjuk kihûlni szobahõmérsékletûre. Ezidõ alatt a barackokat megmossuk és meghámozzuk, keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit egyenletesen elosztjuk 8 pohárban. A barackra öntjük a pudingot, majd hagyjuk teljesen kihûlni, ezután pedig hûtõszekrényben tartjuk tálalásig. Ekkor a megdermedt pudingra halmozzuk ?egyenletesen elosztva- a félretett barackokat, majd ezt a finom desszertet citromfûvel díszítve kínáljuk. 



Folytats a blogon ... konyhatundermese-galedith.blogspot.co...

sponsored links

Keres?s