Barackos-kakaós kevert süti
sponsored links
Egyszerû, hamar elkészíthetõ kevert süti, amelyhez ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt használhatunk. Barbin keresztül, Gerditõl jutott el hozzám ennek a könnyû, puha tésztának a receptje... köszönet érte!
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
1 citrom leve és héja
1 dl olaj
30 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütõpor
1 dl tej
1 csapott evõkanál kakaó + 1 evõkanál tej
60 dkg gyümölcs (nálam barack)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgákat kikeverjük a cukorral, csipetnyi sóval és az olajjal. Felváltva adagoljuk hozzá a sütõporos lisztet és a tejet. Óvatosan a tésztába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd 2/3-át egy vajjal kikent tepsibe simítjuk. A maradék masszához keverünk egy kanál kakaót és tejet és a világos tésztára adagoljuk egy kanál segítségével. Megszórjuk a gyümölcsökkel, majd tûpróbáig sütjük.