Barackos gírz 6+, 8+

2014-06-05

sponsored links



Mindig agyal az ember, hogy mit kéne adni a gyereknek. A múlt héten egyik bejegyzés alatt elgondolkoztam azon, hogy  komolyan, a cici a legjobb "találmány" gyermeketetés céljából, mert ott van bármikor, nem kell melegíteni, mindig megeszi a gyerek. Tökéletes az összetétele, egészséges, tápláló, és nem utolsó sorban viszonylag tiszta. Nem keni össze vele az etetõszéket, a kanapét, nem repül a kanálból a kaja, amibe aztán a kisokos beletenyerel, és boldogan keni, ahol csak éri... :) Nem kell gondolkoznod azon, hogy ugyan megeszi-e, és hogy megfelelõ-e a fehérje tartalma, vagy elegendõ ásványi anyagot viszel-e be vele a szervezetébe. Persze egy idõ után nem elég, mostanra inkább már csak immunanyag átadás és bújás, megnyugvás. Ellenben agyalhatok rajta nap mint nap, mit együnk.
Persze ez utóbbi is lehet cuki, ahogy tátja a kis csipogóját, vagy épp megrázza a fejét, ha jön a kanál, mert még van a szájában. Sõt olykor az is, ha szétmarcangol egy darab kiflit, vagy krumplit, és keni szét a házban, azután csodálkozva nézi, hogy az anyja mit puffog már megint. Neki meg kell tapasztalni, rá kell jönni, hogy mûködik, mi miért van. Ha ezt megértem, már könnyebb a vele való bánás.

A barackos gríz is egy egyszerû étel. A grízt meg kell fõzni vízben (vagy babatejben), majd hozzá adni az anyatejet ha hûlt, és összekeverni kevés cukormentes baracklekvárral. Bár pár hét, és jön a sárgabarackszezon, a legjobb lesz friss barackkal.
Sárgabarackkal 8 hónapos kortól adható, az õszibarackot már 6 hónapos kortól már kínálhatjuk.

Hozzávalók:
1 ek tönkölybúzadara
1 dl víz szûken
pár kanál anyatej
1 ek baracklekvár vagy 1 érett barack
1 pici vanília

A búzadarát hozzáadjuk a forrásban lévõ vízhez, és sûrû kavargatás mellett a vaníliával megfõzzük. Amikor kissé hûltebb, hozzákavarjuk az anyatejet, majd a baracklekvárt is.
Télen keverhetünk bele némi almát a vitamintartalom növelése céljából.



Folytats a blogon ... biobrigi.blogspot.com/2014/06/baracko...

sponsored links

Keres?s