Barackhabos aprósütemény

2014-02-26

sponsored links

A mi családunkban nagyon fogynak az ilyen keksz jellegû aprósütemények, ezért szeretek mindig újakat kipróbálni. Ez különösen jól sikerült, a tésztája is olyan igazi lett, roppanós mégis puha, olyan, amilyet szeretek:) Csak ajánlani tudom húsvétra:)


Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 tojássárgája, 36 dkg margarin, 20 dkg cukor, reszelt citromhéj. A habhoz: 2 tojásfehérje, 10 dkg cukor, 2 evõkanál sûrû baracklekvár, , 6 dkg darált dió. A díszítéshez: 10 dkg csokoládé.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, félujjnyi vastagra nyújtjuk, kis korongokat vágunk belõle, elõmelegített sütõben, közepes hõfokon világosra sütjük. A tojások fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd gõz fölött kemény habbá verjük, mikor már majdnem kész hozzáadjuk a lekvárt is, és egészen sûrûre verjük. Amikor a hab kihûlt hozzáadjuk a diót. A korongokat a krémmel párosával összeragasztjuk. A csokoládét gõz fölött megolvasztjuk, majd a korongokra csurgatjuk.

Folytats a blogon ... makacskakonyhaja.blogspot.com/2014/02...

sponsored links

Keres?s