Banános tiramisu

2014-08-03

sponsored links


Aki nálam nagyobb tiramisu- fan, az hazudik, és ebben a melegben ugye kinek van kedve a konyhában fõni, tehát nem volt kérdés, hogy a hétvégi nasi nagy kedvencem valamelyik variánsa lesz. Mivel a zöldségesnél gyönyörû banánok szemeztek velem, ezért a kérdés gyorsan eldõlt, már csak egy jó receptet kellett találnom. Szerencsére eszembe jutott, hogy egyszer valahonnan kinyomtattam egy, a célnak megfelelõt, ezért amint hazaértem, fejest ugorhattam a receptes szekrényembe, és nem kevés papírozás után rá is leltem a keresett kincsre (õ az). Viharsebesen összeállítottam a finomságot, hajnalban pedig már pattantam is ki az ágyból, hogy megkóstolhassam õnasiságát. Nem csalódtam, mennyei manna sikeredett, helybõl dupla adagot kellett volna készíteni...

Banános tiramisu
Hozzávalók:
- 2 cs babapiskóta
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 4 dl +0,5 dl tej
- 2 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- 10 dkg étcsoki
- 4 db banán
- kakaópor a tetejére
Elkészítés:
A pudingport csomómentesre keverjük egy kevés hideg tejjel. A többi tejet a cukrokkal felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és közepesen sûrû krémet fõzünk belõle, kihûtjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, óvatosan beleforgatjuk a kihûlt krémbe.
A csokit vízgõz felett megolvasztjuk, és felöntjük 0,5 dl tejjel, és simára keverjük.
Már csak az összeállítás van hátra. Elõkapunk egy kisebb jénai tálat, az alját kirakjuk babapiskótával, meglocsoljuk az olvasztott csoki felével, mehet rá a krém fele, ezután rákockázzuk a banánokat. Újabb sor babapiskóta, az olvasztott csoki másik fele, végül a krém másik fele következik. A tetejét jól megszórjuk kakaóporral, egy éjszakára mehet a hûtõbe, másnap kezdõdhet a habzsolás! Vigyázat, függõséget okoz!


Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/08/ba...

sponsored links

Keres?s