Banános sütik

2014-04-05

sponsored links

A jó múltkor vettem hirtelen felindulásból kókuszlisztet, de persze nem volt világos, hogy a kókuszliszthez brutális mennyiségû tojás kell. Szerintem nem normális, hogy egy 17 cm-es tortához kéne 10 db tojás. Gyakorlatilag mintha rántottát sütnék.
Na mindegy, azóta megy a vergõdés, hogy mire lehetne használni a cuccot. Úgy tûnik, kiegészítésnek jó lesz, bár így elég nehezen fog elfogyni, ez legyen a legnagyobb bajom, azt hiszem.
Csak engem borít ki a cafeblog admin felülelete? Napestig tudnám sorolni, mi a baj vele...

MANDULÁS-KÓKUSZOS MINI BANÁNKENYEREK

1 1/2 csésze õrölt mandula
1/2 csésze kókuszreszelék
1/4 csésze kókuszliszt
1/2 tk só
1 tk szódabikarbóna
1/4 csésze kakaótöret
4 db tojás
1/4 csésze juharszirup
1/4 csésze olvasztott kókuszzsír
1 tk vaníliapaszta
3 db banán



Egy tálba szórjuk a mandulát, kókuszreszeléket, a kókuszlisztet, a kakaótöretet, sót és a szódabikarbónát.
Egy másik edényben felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a vaníliát, a kókuszzsírt és a juharszirupot, alaposan elkeverjük. Aztán az egészet a mandulás keverékhez öntjük, belerakjuk a kis kockákra vágott banánt, összekeverjük.
A mini kenyérformát kikenjük kevés kókuszzsírral, és a mélyedésekbe osztjuk a masszát, a tetejét megszórjuk kevés kókuszreszelékkel. Betoljuk a 170 °C-ra elõmelegített sütõbe, kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Kivesszük, hagyjuk a formában langyosra hûlni, egy spatula segítségével kivesszük a kis kenyérkéket. Kivételesen ez a süti nem langyosan jó, ahogy a legtöbb, úgy kicsit fûrészporos. Ki kell teljesen hûteni, sõt hadd álljon pár órát.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Makkakonyha/~...

sponsored links

Keres?s