Banános sajttorta

2014-04-28

sponsored links

Egyetlen bejegyzés erejéig megszakítom a húsvéti receptek publikálását. Jó okom van rá, ugyanis Linda oldalán, a Konyhalál blogon meghirdetett Nyomozz! Süss! Nyerj! nyereményjáték utolsó napjai következnek és azok, akik jelentkeztek a játékra, eljutottak a megfejtésig és ott kiválasztottak egy számukra szimpatikus receptet, a mai naptól kezdve mutathatják meg, hogy mit alkottak belõle. :)

Igen, én is beneveztem erre a nagyon ötletes játékra és Columbo hadnagyot megszégyenítõen nyomoztam a végsõ megoldásig. Ott pedig rátaláltam rengeteg finomságra. Nehéz volt a döntés, hogy közülük melyiket készítsem el. A banános sajttorta mellett döntöttem.


Nagyon nehezen álltam meg, hogy ne mutassam meg olvasóimnak ennek a fantasztikus tortának a képét, mert igazán jól sikerül, bárki kóstolta, ízlett neki. Imi kifejezetten dicsérte, hogy jól választottam. Tomi is bevágott belõle két szeletet, kolléganõim pedig elkérték a receptjét. Úgyhogy ezúton is köszönöm Lindának a lehetõséget, hogy megismertetett vele. :)

Linda biztatta a játékosokat, hogy kedvük szerint módosítsanak a recepten, de én egyelõre tartottam magam az eredeti leíráshoz és jól is tettem, mert tökéletes állagú sütit kaptam. Legközelebb is csak egyetlen dolgon fogok változtatni, méghozzá azon, hogy milyen gyümölcsbõl készítem. Mert úgy gondolom, hogy például eperrel, málnával, szederrel is nagyon finom lehet, nemcsak banánnal.


Hozzávalók a tésztához:
- 18 dkg omlós, kakaós keksz
- 9 dkg vaj

Igen, mindössze ennyi a hozzávaló. Én sem akartam elhinni. :)

A kekszet ledaráltam és összegyúrtam a lágy vajjal. A 26 cm-es kapcsos tortaformámat kibéleltem 3 réteg alufóliával úgy hogy az oldalára is jutott belõle. Ezt beterítettem sütõpapírral - szintén az alját és az oldalát is - majd belenyomkodtam a kekszes tésztát. És máris készülhetett a krém.

Hozzávalók a krémhez:
- 2 banán
- 40 dkg natúr sajtkrém
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 1,5 dl tejföl
- 1 vaníliarúd kikapart belseje (kihagytam)
- 5 dl habtejszín

Ennek is pofonegyszerû az elkészítése: az összes hozzávalót összeöntöttem egy edényben és robotgéppel kikevertem. A masszát beletöltöttem a sütõformába és 180 fokra elõmelegített sütõbe helyeztem.

Kicsit aggódtam, hogyan fog megsülni, hiszen nagyon híg volt a krém.


Kb. 20 perc után elkezdett szépen lassan pirulni a teteje és kívülrõl befelé szilárdulni a krém. Linda 40-50 perc sütési idõt javasolt, én 50 percig sütöttem a tortát. Nagyon lágy, remegõs volt a töltelék. Lezártam a sütõt és résnyire nyitottam a sütõ ajtaját, így hagytam langyosra hûlni.

Közben elkészítettem a díszítés felét: két maréknyi csokis kekszet ledaráltam. A kekszmorzsát rászórtam a torta tetejére és a sütõformával együtt betettem a hûtõbe. Ezután elmentünk moziba. :)

Amikor hazaértünk, csodálkozva láttam, hogy teljesen megszilárdult a banánkrém. Eltávolítottam a sütõformát - az alját és az oldalát is - és átemeltem egy tányérra a tortát. Egy banánt felkarikáztam és a süti szélét feldíszítettem vele.


Nem tudok mást írni rá: ki kell próbálni, mert nagyon finom! :)

Folytats a blogon ... kicsibors.blogspot.com/2014/04/banano...

sponsored links

Keres?s