Banános gyümölcssorbet

2014-07-23

sponsored links

Nem gyõzöm a lányokat fagyival tartani. Ha kimgyünk valahová, fagyit kérnek, ha itthon vagyunk, ugyanazt. A nemrég vásárolt fagyigép pedig nagyon jó szolgálatot tesz, ha kell, nagyon gyorsan tudok finomat (és sokat) gyártani vele. Hideg vagy fagyos alapanyagokat használva, mint pl. most is, nem kell várni a kikeverés elõtti hûtésre, a massza mehet egyenesen a fagylaltgépbe.


Banános gyümölcssorbet

Hozzávalók: 50 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs, 3 jó érett banán, 3 evõkanál fruktóz (v. 5 evõkanál cukor), csipetnyi só, 3 dl víz.

Elkészítése: A víz kivételével mindent egy magasabb falú tálba teszünk, és botmixerrel pépesíteni kezdjük. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet, míg elérjük a kívánt állagot. Én a fent említett mennyiséget tettem bele, ki-ki ízlés szerint többet vagy kevesebbet is használhat.  Ha van fagylaltgépünk, a masszát beleöntjük, és kikevertetjük vele, ha nincs, mûanyagdobozba simítjuk, és fagyasztóba tesszük. 1 óra elteltével felkavarjuk, majd félóránként ismételten átkavarjuk. Addig fagyasztjuk, míg elérjük a kívánt állagot.

Megjegyzés: Ha friss gyümölcsbõl dolgozunk, mielõtt a fagylaltgépbe öntenénk, a masszát hûtsük jól le. Igazán csak akkor készül el gyorsan, ha fagyasztott gyümölccsel és fagylaltgéppel dolgozunk.

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/07/b...

sponsored links

Keres?s