Banánlekvár

2014-01-09

sponsored links

ban1



Ez a lekvár karácsonyra készült ajándékba, de a hétköznapokat is fel tudná dobni pl. kekszekhez kanalazva :)



Hozzávalók (kb 3 db 2 dl-es üvegnyi):

6 kisebb banán

1,5 citrom leve (ettõl lesz a ?citromízû banán ?? :) )

1,5 dl víz

3 ek kristálycukor

3 teáskanál dzsemfix



Elkészítés:

A banánokat megpucoljuk és villával összetörjük.

Hozzákeverjük a citromlevet, vizet és cukrot és feltesszük fõni.

Felforraljuk, majd alacsonyabb hõfokon 5-10 percig tovább fõzzük.

Ha közben elfõne nagyon a lé, lehet vízzel pótolni (nekem nem volt szükség rá).

A hõmérsékletet feljebb véve hozzáadjuk a dzsemfixet és kevergetés mellett 2-3 percig fõzzük.

Alaposan kimosott üvegekbe töltjük, amit lezárás után fejükre állítunk és így hagyjuk kihûlni. Utána a hûtõben tároljuk.



Konyhalál Facebook oldal: itt :)



ban2



ban3



Forrás: http://jepatojtavan.blogspot.hu/2011/05/bananlekvar.html




Hasonló bejegyzések:




20110818-007
Mákfelfújt mikróban


20130318-074
Banános tejespite (galatopita)


20130602-010
Sacher torta mikróban


20130509-005
Banánhab ? SAD 15. forduló


DSCN7559
Banános bonbon és az elsõ bonbonozás esete




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/01/09/bana...

sponsored links

Keres?s