BalatonBor évjárat-premier Michelin csillagos falatkákkal és Budapest branddel

2017-04-25

sponsored links

Belekóstolhattunk a Balaton régiós borbrandjének új évjáratába, Michelin csillagos falatkákkal és különleges zenei premierrel!

 csoportkep2017_2.jpg

A 2016-os BalatonBorok budapesti bemutatója a borokon és az ilyenkor szokásos kóstoltatáson jóval túlmutatott. Az évjárathoz illõ falatokat a Costes Downtown készítette, Lábas Viktória, a Margaret Island frontembere pedig a borászok számára is fontos modern hagyományõrzés jegyében adta elõ kifejezetten erre az alkalomra komponált zenei meglepetését.
A Balaton borbrandjének új évjárata mellé kínáltak pár gondolatot a Budapest és Balaton brandek összehangolási lehetõségeirõl a kettõt kiemelten kezelõ új országmarketingben, amirõl a rendezvényt megnyitó Fõpolgármester helyettes asszony, Szalay-Bobrovniczky Alexandra beszélt. Kiemelte, hogy a fõváros komplex márkaépítését csak erõsíthetik olyan kiegészítõ brandek mint a Sziget fesztivál vagy a BalatonBor. Fontos a hitelesség, hogy a borászok személyesen is képviselik a borukat és ezáltal még sikeresebb lehet az összefogásuk. A borhoz kínált kreációit bemutató Costes Downtown tulajdonosa, Gerendai Károly aláhúzta, hogy sokan fogalmaznak meg nagyívû elképzeléseket, de a BalatonBor esetében ez termékként is megvalósult.

A Margaret Island frontembere, a fonyódi Lábas Viktória meglepetésként egy zenei performansszal készült erre az alkalomra. Dalban mondta el, amit a balatoni borászok a hagyomány modern folytatásáról gondolnak: elkezdett énekelni egy boros-balatoni tematikájú népdalfüzért és fokozatosan eljutott közben egy mai dalig, saját slágerével fejezve be a performanszot.

Ezért lehet a BalatonBor jóval több egy (pontosabban idén 24) bornál. Egy régió szimbóluma, közösségi brandje és zászlóshajója, mely a balatoniak számára fontos értékeket közvetíti. Nemcsak az új évjárat 24 borából adtak tehát kóstolót az egyes BalatonBorok készítõi, hanem a premier ízelítõt adott az itthon még szokatlanul új régiómarketingbõl, illetve az ezt megalapozó régiós identitásból és kultúrából is. Ennek jelentõségérõl Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivõje beszélt, kiemelve, hogy a Balaton az a régió, amelyik mosolyt rajzol az ország arcára. Az új évjáratot Laposa Bence borász, a balatoni borászat és gasztronómia összefogásában úttörõ szerepet betöltõ egyesület elnöke mutatta be, kiemelve a minõségbiztosítás fontosságát, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke pedig utalt arra, hogy miért fair trade közösségi termékrõl van szó és miért fontos a szõlõbõl élõknek a 130 forint feletti felvásárlási ár.

 

A borok mellé Lexa András és Pongrácz Péter, a Costes Downtown csapata kompinált falatokat. ?Lekóstoltuk a borokat elõre, és a bemutatón is úgy értékeltük, hogy a cékla és kecskesajt variációk, valamint a pácolt makréla jó választásnak bizonyultak a friss BalatonBorok mellé? ? mondták.

 

A pesti évjárat premier csupán beharangozója volt egy sor tóparti évjárat bemutatónak, mely a következõ két áprilisi hétvégén lesz ?Nyílik a BalatonBor? néven több mint harminc pincészet és a borokhoz ételeket készítõ éttermek részvételével, az egész Balaton körül szinte mindenhol:

https://www.facebook.com/events/1689015994727910/

 

Tehát az új évjárat bemutatója nem ért véget Pesten, egész áprilisban nyitott borok és nyitott pincék hétvégékkel folytatódik, az egyre izgalmasabb tavaszi szezon jegyében. Így már nemcsak azért érdemes Balatonra menni, mert a tavaszi virágözönben a legszebb a tópart, hanem a borok és gasztronómiai programok miatt is.

Részletek:
- Helyszín: DiVino Gozsdu ( a Gozsdu udvar Király utcai vége)
- Április 18. 16:00-18:00 BalatonBor 2016 évjáratbemutató az idén BalatonBorokat készítõ 24 borász közremûködésével
- A rendezvényt megnyitotta: Szalay-Bobrovniczky Alexandra , Fõpolgármester-helyettes, Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivõje, Gerendai Károly, Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke és Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke
- A Michelin csillagos Costes Downtown a BalatonBorokhoz komponált falatjait mutatta be
- Fellépett Lábas Viktória, a Margaret Island frontembere és a Margaret Akusztik

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... ketcicakonyhaja.blog.hu/2017/04/25/ba...

sponsored links

Keres?s