Bakonyi sertéscomb

2014-08-08

sponsored links

bakonyisertéspankiPanki a zabbal kapcsolatban megengedõ. Én azt vallom, hogy kizárólag olyanok használják a zabot, akiknek semmiféle allergiát nem okoz, hiszen a zabban lévõ aveninre vannak olyan gluténérzékenyek, fõleg gyerekek, akik érzékenyen reagálnak. Panki linkjére kattintva a receptjét zabos változatban olvashatjátok, én 100% paleossá tettem.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb (ez az étel természetesen csirke vagy pulykamellel is készíthetõ, de egybehangzó véleményünk szerint így a legjobb)
  • 1 kg csiperkegomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl magtej – pl. újabban készen is lehet kapni mandulatejet az Intersparban; lehet kókusztej is, de akkor az átható kókusz ízét kalkuláljuk bele az étel ízébe
  • Sûrítésre javaslom a napraforgó bél lisztet, vagy a szezámlisztet – 2-3 evõkanállal
  • Só, bors, õrölt kömény
  • Zsír a hagyma alá és a hús fûszerezéséhez

 Elkészítés:

  •  A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk és befûszerezzük (lágy zsírban elkeverve a fûszerek, és ezzel bekenve), majd sütõ zacskóba téve, a sütõben megsütjük
  • A hagymát apróra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd az apróra vágott gombával együtt, lassú tûzön megpároljuk, fõzzük; Közben sózzuk, borsozzuk. (Én nem szoktam vizet tenni hozzá, mert a gomba elég hamar levet ereszt és annyi elég is ahhoz, hogy tudjuk kevergetni, ezért inkább utólag tegyünk majd hozzá (ha szükséges), minthogy híg legyen!)

Ha megpuhult, ráöntjük a mártást, amit a következõképpen készítünk:

  • A maglisztet alaposan elkeverjük a magtejben, akár botmixert is használhatunk, hogy teljesen csomómentes legyen. Kicsi vízzel hígíthatunk rajta, a lényeg, hogy olyasmi sûrûségû legyen, mint egy habarás
  • A gombára öntjük, és jól elkeverjük. Ha túlságosan besûríti, vízzel utólag korrigálhatunk rajta, hogy elérjük a megfelelõ állagot
    • Néhány perc óvatos fõzés után rászedjük a megsült húst a szaftjával együtt és már kész is

 


Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23475

sponsored links

Keres?s