Bajor Sörözõ ? Hamburger

2014-01-06

sponsored links

Elég sokszor jártam már a Bajor Sörözõ könyékén, de sosem tudtam elképzelni, hogy árulnak burgert is. Kívülrõl számomra tipikusan az a hely ahol reggel 6-kor sokan csavarják a feles kommersz kifli kupakját és nagy nehezen megindítják a napot. Eljött hát a nagy nap mikor két igazi úriemberrel kiegészülve eléggé másnaposan nekivágtunk a sörözõnek, így talán jobban beleillünk a képbe egy borongós és esõs vasárnap délután.

Az utcán kint lévõ táblán már rajta az info miszerint van burger, így azért jó vak voltam ha eddig ez nem tûnt fel. Belépve meglepett, hogy már többen is burgerrel tömik a fejüket és alig látok pár igazi õsbútort aki csak azért megy be, hogy meglegyen a napi fröcsi vagy sör adagja. Elsõ lépésnek egy jóféle kézmûves sört kellett rendelni, mégiscsak a gyógysör a tuti megoldás a macskajajra. A burgert három különbözõ méretû pogácsával lehet kérni  17-25-34 dkg-os adagokban. A körülmények miatt maximum a középsõ jöhetett szóba. Kiegészítésként 3 különbözõ feltétet lehet még kérni amik egészen pontosan a bacont, jalapenot és tojást jelentenek.

A tábla alján egy figyelmeztetés miszerint elkészítése idõigényes ezért legyünk türelemmel amíg elkészül!

Esztétikai megjelenés: Megdöbbentem. Nem hittem volna, hogy ilyen frankó és hangulatos tálalást rittyentenek, kifejezetten illik a kocsma világához. Egy fa vágódeszkán érkezik minden, balra a szezámos bucival szerelt burger egy méretes nyárssal átdöfve. A köret egy zománcozott retro bögrében kapott helyet, nagyon laza. A kettõ között az evõeszköz, szóval nyomhatjuk késsel-villával, hogy teljesen úri köcsögnek nézzenek minket a “mesterek”. A húspogácsa szép méretes és jó lazára formálták, látszik rajta, hogy omlós lesz. A pogácsán a feláras bacon szeletek nyújtóznak melyeket korrekt réteg vegyes zöldség fed le. A szósz a zöldben ül meg, sajnos egészen jelképes mennyiség jutott bele így nehéz pontosan elemezni. A szomszédban megcsodálhatjuk a Szabó Ervin könyvtárat, igazi építészeit remekmû.

Pont: 9/10

Ízvilág: A buci könnyed, egy ici-pici pirítást elbírt volna a belsõ fele. A hús tényleg nagyon omlós mivel ha már durvábban ránézünk letörik belõle egy kisebb darab. Alaposan átsült és kapott rendesen a borsból is, ez egyértelmûen érzõdik rajta. A szósz inkább majonézes, de tényleg az a pár csepp ami belekerült sokat nem nyújt. A zöldségek nem hazudtolják meg magukat, a kötelezõ elvárt szintet remekül hozzák. A bacon picit sós íze átjártja az egészet falatozás közben, igazán kellemes összhang alakul ki vele. A jalapeno nagyon halovány, sajnos alig érzem, hogy csípne. A köret jó ropogós és alapból sózott, egy jó mártogatós még elférne, de ez már nagyon a maximalizmus. Összességében a hely hangulatát tökéletesen meghazudtoló produktummal várja a nagyérdemût a sörözõ. A sör másnaposan is jól csúszik.

Pont: 8/10

 

Mennyiség: Az a pár korty tömény ami átutazott a szervezetemen eléggé blokkolni tudja a bendõm, sokszor kibírom egy marék morzsával is másnaposan, így talán nem ez lesz a legpontosabb mérlegelés életem során. A húspogácsa egészen vastag, igaz nincs is agyondöngölve így talán csalóka lehet picit. A buci mérete tökéletesen passzol, korrekt adag. A szószból legalább kétszer ennyi kellene bele, mert így ez soványka. Baconból nem kell több, ennyi pont eléggé megsósítja az összképet. A köret jó pár hasábot jelent, remekül egészíti ki a burgert. Az egész legalább 5 órára elég, de nekem ma ez a mérce nagyon elhangolódott.

Pont: 9/10

Ár/érték: A negyedkilós hússal szerelt alapára 1500 forint amire jött még 150-150 forintnyi felár ami a bacont és a jalapenot jelenti. A városban blog tesztje után a feltétek ára hirtelen 50%-os emelkedésen mentek keresztül, de így sem mondhatni vészesnek õket. A vége így 1800 amire ha ráborítunk egy korsó sört akkor közeledünk kb 2400-hoz. Lehet fel kéne adni az elõítéleteket a kicsit kétséges kinézetû helyekkel szemben mivel ez is egy remek ellenpélda. Aki a Móricz fele jár nyugodtan támadja be a Bajor Sörözõt kellemes meglepetésben lesz része!

Pont: 7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/bajor-sorozo-hamburger/...

sponsored links

Keres?s