Bagel ? Pármai sonkás bagel

2014-07-04

sponsored links

Ismét megnyitott Budapest, mondhatni egyetlen bagelese, de immár a Baross utca elején egy karnyújtásnyira a Kálvin tértõl. Az újranyitást valami egészen elképesztõ hírverés járta körbe, marketingben és kapcsolatban úgy fest, igencsak tudnak a Bagel berkein belül. Maga a bagel egy zsemlére hasonlít akárhogy is nézzük, annyi extrával, hogy a közepébe varázsoltak egy lyukat. Története nagyjából az 1600-as évekig nyúlik vissza, az elsõ feljegyzések szerint a kifejezetten zsidó étek elõször Krakkóban jelent meg.

Persze ha ilyen egyszerû lenne a mutatvány akkor annyi hasonló bolt lenne, mint égen a csillag ahol ilyet árulnak. A tésztájának elkészítése a titok nyitja. A hagyományos zsemletésztánál sokkal édesebb verzióról van szó, illetve sütés elõtt még cukros-mézes vízben még ki is kell fõzni aminek köszönhetõen textúrája jóval tömöttebb, mint hagyományos testvéreinél.

A kínálat két részre oszlik, vega és nem vega. A sajtkrémes speciál nem tudom, miért a húsos verziókkal van egy kalap alatt, de nagyon nem stresszeltem túl magam a kérdése. Sonkás, szalámis, kacsamájas, kacsamelles és lazacos melyek úgy rendesebb, tartalmasabb összeállításnak tûnnek. Természetesen van mód üres bagel vásárlására is, ekkora 250 forintot kell kipengetnünk darabjáért. A helyiség nem éppen alkalmas lakodalmak lebonyolítására, leginkább ha bemegy 2 ember akkor elmondhatják, hogy a sor vége az utcán van már.

Esztétikai megjelenés: Saját logós papírtokban kapjuk meg a bagelt. Teteje enyhén magokkal hintett, nincsen túlpakolva az tény. Szinte mérnöki pontossággal a zsemle felénél szelték ketté. A töltelék a leírás alapján: sajtkrém, pármai sonka, parmezán, paradicsom, salátamix, balzsamecet eszencia és friss francia petrezselyem. A látottak alapján elmondható, hogy ezek közül minden benne van. Az összeszerelés sorrendje tartja a leírás szabályait. Szép vékony szeletekben került bele a sonka, a zöldség is szinte kicsattan színe alapján a frissességtõl, de ennyi. Összességében egy igényesen elkészített szendvics, ebbõl ennyit lehet kihozni.

Pont: 9/10

Ízvilág: Az elsõ falatnál eloszlik a félsz, hogy ez sem lesz több mint egy szendvics egyszerû zsemlébe csomagolva. Az egész bagel íze ahogy van teljesen más. Remek állaga van, egyszerre tart és nem akar szétmállni kezünkben és egyszerre könnyû harapni, szinte már szellõs érzetet kelt. A feltétek közül az ecet rendkívül karakteres, nekem egy picit túl erõs is már, de lehet csak összegyûlt egy pontra pár nagyobb csepp. A zöldségekkel minden frankó, a sonka hajszálnyit sós, de ezt remekül elnyomja a sajtkrém. A paradicsom tovább nedvesíti a falatozást, a mint alapján ha nem figyelünk rá, simán lebombázhatjuk gatyánkat pár cseppel. Nekem maga a bagel volt igazi élmény, ilyen elsõvel már egyre több helyen találkozhatunk ahol a minõség fõ szempont a konyhában.

Pont: 9/10


Mennyiség: Ránézés után ezt a pontot éreztem a leggyengébbnek és valamennyire igazam is volt. Méretre nagyobb mindenképpen, mint egy sima vizeszsömle, de azért nem kell tõle 2-3-szor tartósabb élményt várni. A feltétek mennyiségével semmi baj nincsen, ekkora bagelbe aligha lenne értelme többet belenyomni, kiesne vagy egyszerûen szétcsúszna az egész. Egy elfogyasztása után úgy érzem, hogy jöhetne testvére is az elsõnek, azt is gond nélkül elintézném. Nem mondom, hogy ezentúl bagelt fogok ebédelni, de egy könnyedebb vacsorával vagy éppen  napindító reggelinek megfelel.

Pont: 6/10

Ár/érték: 8-900 forintos átlagáron mozog egy jobban pakolt bagel, a pármai sonkás történetesen pont 800. Ennyiért talán sokaknak megüti a már drága szintet, ami akkor talán igaz is ha fõétkezés helyett választottuk, mivel akkor minimum duplázva kell számolni. Egyszer mindenképpen ajánlott felkeresni õket és megkóstolni akár egy üres bagelt, tényleg ott van a szeren. 3 fajta csapolt sörrel (700 ft) is várják a szomjasabb vendégeket, ez teljesen rendben van, de egyik kezemben egy bagel, másikban egy sör, leülni meg sajnos 2-3 hely kivételével sehova nem lehet vagy persze marad a téren a pad. Reggelizõknek pedig akkor ajánlott, ha belefér, hogy csak 8-kor nyitnak reggel.

Pont: 7/10

(ha nem tudod merre kell menned a Bagel-hez, akkor KLIKK IDE és megmutatjuk!)

800true thumbnails under 450true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/bagel-parmai-sonkas-bag...

sponsored links

Keres?s