Baconos, tejszínes szûzpecsenye

2014-08-13

sponsored links

Nagyon finom étel, olcsóbban elkészíthetõ sertés combból is vagy csirkemellbõl akár.



Hozzávalók:

  • 1 db sertés szûzpecsenye (kb. 60-70 dkg)
  • 35-40 dkg gomba (nálam csiperke, de ízlés szerint jó bármilyen),
  • hajszál vékonyra szeletelt bacon szalonna, kb. 10-12 szelet (attó függ, hogy a szûzpecsenyét mennyi szeletre tudtuk vágni),
  • 1/2 liter habtejszín (nem fõzõtejszín!!!),
  • só, bors, pirospaprika, olaj, kevés vaj a tál kikenéséhez. 


Elkészítés:

  1. A sertés szûzpecsenyét (vagy más húst) ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom  és körbe tekerem a baconnal (nem az oldalán körbe, hanem alul-fölül), és kevés olajon forró serpenyõben mindkét oldalán kissé elõsütöm, majd félreteszem. 
  2. A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, majd az olajon hirtelen átpirítom. Egy jénait vagy tepsit kikenek vajjal és a gombát szétterítem benne, kissé megsózom majd erre egymás mellé fektetem a hússzeleteket. 
  3. A tejszínhez egy kevés pirospaprikát keverek és ráöntöm a húsra. 180 fokra elõmelegített sütõben sütöm kb. 1 órát, a végén nagyobb hõfokra állítva pirítok még rajta. (Ha csirkemellbõl készül sokkal hamarabb készen van!)
  4. Párolt rizzsel tálaltam.

Folytats a blogon ... vea-receptgyujtemeny.blogspot.com/201...

sponsored links

Keres?s