Baconos, tejszínes szûzpecsenye
sponsored links
Nagyon finom étel, olcsóbban elkészíthetõ sertés combból is vagy csirkemellbõl akár.
Hozzávalók:
- 1 db sertés szûzpecsenye (kb. 60-70 dkg)
- 35-40 dkg gomba (nálam csiperke, de ízlés szerint jó bármilyen),
- hajszál vékonyra szeletelt bacon szalonna, kb. 10-12 szelet (attó függ, hogy a szûzpecsenyét mennyi szeletre tudtuk vágni),
- 1/2 liter habtejszín (nem fõzõtejszín!!!),
- só, bors, pirospaprika, olaj, kevés vaj a tál kikenéséhez.
Elkészítés:
- A sertés szûzpecsenyét (vagy más húst) ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom és körbe tekerem a baconnal (nem az oldalán körbe, hanem alul-fölül), és kevés olajon forró serpenyõben mindkét oldalán kissé elõsütöm, majd félreteszem.
- A gombát megtisztítom és szeletekre vágom, majd az olajon hirtelen átpirítom. Egy jénait vagy tepsit kikenek vajjal és a gombát szétterítem benne, kissé megsózom majd erre egymás mellé fektetem a hússzeleteket.
- A tejszínhez egy kevés pirospaprikát keverek és ráöntöm a húsra. 180 fokra elõmelegített sütõben sütöm kb. 1 órát, a végén nagyobb hõfokra állítva pirítok még rajta. (Ha csirkemellbõl készül sokkal hamarabb készen van!)
- Párolt rizzsel tálaltam.