Baconbe csavart csirke zöldségágyon sütve

2014-03-04

sponsored links

Valami isteni finom, nagyon hamar összedobható étel. A legfinomabb benne, hogy a bacon minden hozzávalót átjár, ami a tepsiben fellelhetõ és egy igen ínycsiklandó szaft keletkezik a ropogósan puhára sült zöldségek ágyán. :)  

A receptet a Nosalty.hu oldalán találtam DiaNatura felhasználónál.


Tetszõleges mennyiségû csirkemellet nagyobb szeletekre vágunk. Egy-egy szeletet baconbe bugyolálunk -én egy kicsit felcsavartam a szeletkét és keresztben tekertem rajta egyet a szalonnával. Egy tepsi aljára egy pici olajat locsolunk, ráhalmozzuk a nyers és/vagy mirelit zöldségeket (én jelen esetben egy répa-brokkoli mirelit mixet használtam fel) és a tetejükre fektetjük a baconos csirkemelleket. A fûszerezés mindenkinek egyéni, de vigyázat, a bacontól amúgy is sósabb lesz. Én a zöldséget is fûszereztem és a csirkém is már eleve mustáros-olajos pácban állt napokig. Nekem így egy picit sós lett, sok volt a fûszer. Aki a zöldség természetes ízét szereti jobban, nem kell fûszereznie, elég a húst enyhén. 180 fokon sütöttem kb. 1 óra 10 percet.

Az eredeti receptben sárgarépa ágyon sültek a csirkemell darabok. Szerintem, mindenféle zöldség mehet bele! :) És hogy milyen finom illatok terjengenek a konyhámban...hmmmm....










Folytats a blogon ... edesotven.blogspot.com/2014/03/baconb...

sponsored links

Keres?s