Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzal

2014-05-10

sponsored links

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzal

Eredetileg hollandi mártással terveztem ezt az ételt. De mire a Gellért nappali kórházából a Fehérvári úti piac útbaejtésével hazaértem, már nem volt kedvem a mártással bíbelõdni .Ezért kényelmi szempontból a majonéz mellett döntöttem.

Hozzávalók
  • 1 csomag (50 dkg, 16 db) spárga
  • 12 dkg (8 szelet bacon)
  • 20 dkg ( 8 db újkrumpli)
  • 3 szál petrezselyem
  • 10 dkg (4 db csiperkegomba)
  • 10 dkg spenót
  • 2 ek majonéz
  • õrölt fekete bors
  • olíva olaj
Elkészítés:

A spárgák végét levágom,  megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyõben sós, cukros vízben félig megfõzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hõntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.

A spárgákat,  a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyõbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fûszerezem,  beteszem a 180 C fokra elõmelegített sütõbe.

Közben a spenótot megmosom

25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra.,  200 C fokra,  5 perc után kiveszem a serpenyõt és tálalok. A tányérra teszek mindenbõl, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.




Folytats a blogon ... eshobbychef.blogspot.com/2014/05/baco...

sponsored links

Keres?s