Babos-halas crostini

2014-04-16

sponsored links

Kb. ez történik akkor, amikor húsz perc alatt kell valami gyors elõételt összedobni. (Ha van idõ ?igazi? babot fõzni, tegyük azt! Az eredmény mérföldkövekkel jobb lesz.)

Babos-halas crostini

Hozzávalók 6 személyre (elõételként): 1 bagett, 2 doboz konzerv barna bab, 200 ml házi paradicsomszósz (pl. ilyen) vagy üveges passzírozott paradicsom, 1 közepes fej fehér hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 tk. szárított oregánó, 1 tk. õrölt füstölt pirospaprika, 1 ek. kapribogyó, só, frissen õrölt feketebors, 50 g olajos szardella filé, egy kis csokor petrezselyemzöld, extra szûz olívaolaj

crostini blog

A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemzölddel együtt finomra aprítjuk. A babot leszûrjük.

Egy nagy serpenyõben kevés olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, majd üvegesre pároljuk. Meghintjük a füstölt paprikával, az oregánóval, beleöntjük a paradicsomot, és néhány perc alatt sûrûre fõzzük. Elkeverjük benne a leszûrt babot, megsózzuk, megborsozzuk, és 2-3 perc alatt készre fõzzük.

A bagettet 2 cm vastagon felszeleteljük, tepsibe helyezzük és 200 °C-ra elõmelegített sütõben a szeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk.

A kenyérszeleteket megrakjuk a paradicsomos babbal, ráfektetünk egy-egy szardella filét. Megszórjuk az aprított kaprival, valamint a petrezselyemzölddel, meglocsoljuk egy kevés extra szûz olívaolajjal, és azonnal tálaljuk. (Néhány pötty friss, hideg, zsíros joghurt vagy tejföl sem rontja el a végeredményt.)


Folytats a blogon ... tarkabarka.cafeblog.hu/2014/04/16/bab...

sponsored links

Keres?s