Babos derelye

2014-01-08

sponsored links


Az Ég hálója végtelenül tágas. De senki nem kerülheti ki, senki nem bújhat át a szemei között.

(taoista bölcsesség)



Bizony, még egy babszem sem...
Inkább csak ötletadónak teszem fel, mert maradékhasznosítós étel - vagyis pontos receptet nem tudnék most megadni. Tegnap este vacsorára babpürét készítettem tortillával. Egy pici maradt belõle. Ránéztem a kis tálban didergõ kevéske krémre, és pont olyan látványt nyújtott, mint a tatárbifsztek, vagy egy fûszeres darálthúskrém. Errõl jutott eszembe, hogy ha tésztába tölteném, még elég is lenne nekem ebédre. Hát. A legeslegfinomabb töltött tésztát ebédeltem ma. Máskor direkt is fogok ilyet csinálni, mert valami nagyon finom lett.

Azért úgy nagyjából: 1 vörösbabkonzervbõl készült püré szerintem 4 fõnek elég tésztába töltve. Ezt most lilahagymával, kevés fokhagymával, olívaolajjal, sóval, csilipehellyel, oreganóval, mozsárban tört koriander-maggal és kevés sûrített paradicsommal fûszereztem.
Négy embernek 40 dkg lisztbõl 3 vagy 4 tojással (és kevés vízzel) tésztát készítünk, én tésztagéppel 6-os fokozatig nyújtottam. Lehet kockákra is készíteni a derelyéket, nekem most gömbölû kedvem volt.
Kifõzzük, olívaolajjal meglocsoljuk és volt itthon most kevés parmezánom, azt reszeltem rá, de bármilyen ízesebb kemény vagy félkemény sajt jó rá. Mesésen finom, szerintem bármilyen húsos derelyét ûbereli.


Folytats a blogon ... szellemafazekban.blogspot.com/2014/01...

sponsored links

Keres?s