Babfõzelék konzverv babból

2014-05-06

sponsored links

Alapvetõen szeretem a fõzelékeket...nem mindet ugye, de a babot például igen. Áztatni viszont nem szeretem. Konzervbõl meg sokáig nem találtam a tökéletest, már ami a fehérbabot illeti, de most éppen találtam egy félét...azóta meg már a vörös verzióból kedvelt márkából megtaláltam a fehéret is.;)


Babfõzelék konzverv babból
5 dkg hagyma
0,3 dkg fokhgyma (két gerezd)
1 ek olaj
50 dkg fehér bab (2 x400gos konzerv lecsepegetetve. Itt a ch a dobozon lévõ, de ott szerint a lével is kalkulálnak és én azt nem használtam fel - CH 43,0g)
1 tk darált édes paprikakrém
5 dkg liszt
15 dkg teföl
némi víz
A felaprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a paprikakrémmel elkevert tejfölt, majd felöntjük némi vízzel. Kicsit forraljuk, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett, kissé átmosott babot is, és ezzel is forralunk rajta egyet. Sült kolbásszal tálaljuk.

Folytats a blogon ... gumimacik.blogspot.com/2014/05/babfoz...

sponsored links

Keres?s