Babapiskótás gyors desszert

2014-05-18

sponsored links

Ugye úgy szép ha az ember fia vasárnapra valami desszertet készit?. Nekem ez nehezen jön össze, pont hétvégén nagyon zsúfolt a programom. Párom éjszakás, ugye suli nincs, itthon a gyerekek. Játszótérre kell vinni õket, vagy udvarra, fõzni kell idõre?. rohanok mindig?.

Igy mára egy pofonegyszerû és olcsó desszert került az asztalra?.

babapiskotas desszert

Vettem egy nagy tasak babapiskótát, egy vaniliás pudingport, többit a konyha szekrénybõl, illetve hûtõbõl halásztam elõ.

Egy jénai tálba helyeztem egy sor babapiskótát, kissé meglocsoltam vanilia esszenccel.

A pudingport kikavartam 1o ml tejjel, két tojássárgával és két kanál cukorral. 4oo ml tejet odatettem fõni, mikor meleg volt, hozzátettem a csomómentesre kavart tojásos pudingport, és folytonos kavarás közben, addig fõztem, mig besûrûsödött.

Kettéválasztottam. Az egyik felébe száritott tõzegáfonyát tettem (persze ez lehet bármilyen száritott gyümölcs), másik felébe kis kakaót kavartam.

A babapiskótákra rácsorgattam és szépen elkentem az elsõ krémet, majd megszórtam darált dióval. Következett ismét egy sor piskóta. Kis locsolás?  Ezek után a barna krém. Tetszés szerint jöhet még egy réteg babapiskóta. A tetejére csoki szószt töltöttem, és megszórtam reszelt mandulával.

Lehûtöttem, és voila meg is volt a kis vasárnapi nyalánkság?.

babapiskotas desszert2


Folytats a blogon ... makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/0...

sponsored links

Keres?s