BÚÉK és egy gyors diós csiga

2012-01-14

sponsored links

Boldog új évet kivánok Minden kedves olvasómnak! Sajnos nem tudok olyan gyakran posztolni, mint szeretnék, ezért elnézést kérek tõletek, de ahogyan idõm engedi, igyekszem frissiteni a blogomat. Köszönöm, hogy hûségesen be-benéztek távolmaradásom ellenére!

Az ünnepi menürõl is hozok majd recepteket, és mivel nem kizárólag csak karácsonyi recepteket vettem sorra, posztolni fogom igy megkésve is, mert az év bármelyik szakában elkészithetõk.

Gesztenyénél találtam ezt a szuperfinom diós csiga receptet. Egyik este valami gyors édességet akartam összehozni és emellett döntöttem. Azóta már három ízben is megsütöttem: diós-csokilencsés töltelékkel, diós-aszalt áfonyás, illetve mandulás-aszalt barackos/áfonyás/papayás töltelékkel. Ajánlom kipróbálásra, mert mindamellett, hogy hamar elkészül, rendkivül finom is.

Néhány változtatással készítettem: mivel nem volt túróm itthon, krémsajtot használtam a tésztába. Többet használtam a megadott mennyiségnél, ezért megnöveltem a liszt, illetve a tej mennyiségét is. A tölteléket is variáltam és porcukor hiányában olvasztott fehér csokoládéval csurgattam meg.

Hozzávalók a tésztához:


  • 30 dkg krémsajt 3

  • 30 dkg liszt

  • 1 dl tej

  • 5 dkg puha vaj/5 evõkanál olaj
...

Folytats a blogon ... jadekonyha.blogspot.com/2012/01/geszt...

sponsored links

Keres?s