Az öcsém szerint piskóta gesztenyepürével

2014-06-28

sponsored links


Idén névnapom környékén - hosszas gondolkodás után - ehhez a régi receptemhez nyúltam. Öcsémet vártam egy kis vendégségre, és olyan sütit próbáltam választani, amit feltehetõen kedvel. Az utóbbi idõben, ha a gyerekekkel és vele elmentünk valahová, akkor mindig gesztenyepürét szeretett volna enni, sikertelenül. Na, ez adta az ötletet, hogy ekkor legyen ez a gezstenyés süti a névnapi vendégváróm :)!

Hozzávalók:

6/8 tojás 
12 dkg/16 dkg kristálycukor
12 dkg/16 dkg finomliszt

Krémhez:
4 dl tej
4 evõkanál finomliszt
10 dkg porcukor
25 dkg vaj/margarin
2 cs. gesztenyemassza (25 dkg-osak)
ízlés szerint rum

Tetejére:
tejszínhab

Elkészítés:

A tojásokból piskótatésztát sütünk a gyors módszerrel. A sütési hõfok elõször kb. 170-180 fok legyen, majd miután felemelkedett a tészta, csökkentsük a hõmérskletet 150-160 fokra.
Hagyjuk kihûlni a piskótát, addig készítsük el a krémet. A liszthez adjuk hozzá a tejet (apránként, kevergetve, nem egyszerre a 4 dl-t), majd állandó kevergetés mellett fõzzük fel (sûrûsödjön be). Hagyjuk ezt is kihûlni. A porcukrot és a vajat/margarint keverjük ki, majd adjuk hozzá a kiengedett gesztenyemasszákat, ízlés szerinti mennyiségû rumot. A kihûlt lisztes masszát és a gesztenyéset keverjük össze, és simítsuk rá a piskótára.
Legvégül a tetejére ízlés szerinti mennyiségû tejszínhabot tegyünk, és díszítsük tetszés szerint: cukorgyönggyel, kakaóval stb.










Folytats a blogon ... izemlekek.blogspot.com/2014/06/az-ocs...

sponsored links

Keres?s