Az õstermelõi piac és egy magán tejgazdaság hozadéka....

2014-04-03

sponsored links



Egyszerûen nem tudok betelni ezzel az összeállítással, amit a képeken láthattok, minden nap egyszer biztosan eszem, de van, hogy kétszer is.
Szombaton voltam az újonnan megnyílt tatai õstermelõi piacon, ahol kb. 3 fõ õstermelõ volt, egy almás, egy pék és egy virágos. Megjegyzem gyönyörû almákat árultak és szépséges virágokat, a péknél meg olyan ropogós és friss volt a zsemle és olyan foszlós a cukros kalácska, hogy ihaj. Naná, hogy vettem.
Az összes többi ott lévõ árus szerintem Budapestrõl a Nagykõrösi útról hozza az áruját, mert nálunk ugye olyan õstermelõ nincs aki banánt és ananászt termel, mert hogy ilyeneket is árultak az egyéb zöldségek mellett.
Jó, most nyílt meg még csak, még híre kell, hogy menjen a környékbeli falvakba, hogy van egy ilyen piac itt, Tata szívében, szóval ne legyek telhetetlen, örülök, hogy egyáltalán ez valakinek eszébe jutott itt, hogy nagyon kéne egy ilyen piac ide.
Ne tudjátok meg a tatabányai piac is mekkora, tiszta röhej, egy ekkora városnak, egy megyeszékhelynek !!
Bezzeg a multik egymás mellett sorakoznak Tatabánya "fõutcáján", mondhatnám azt is, egymás sarkát tapossák, de ki akar náluk venni a ki tudja honnan hozott zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, amikor itt van a sokkal jobb ízû és friss hazai.
Múltkor az egyiknél néztem a citromot, mert hála az égnek kötelezõ kiírni, hogy mivel kezelték, a felsorolás olyan hosszú volt, annyi E-betûs számmal megspékelve, hogy rémülten dobtam vissza az egészet, inkább sose lássak citromot. Biocitromot én csak külföldön láttam a fákon, itthon még nem volt hozzá szerencsém.
Citromból mindig azt veszem meg amit, csak egyvalamivel kezeltek a leírás szerint, azt is 1 óráig áztatom, folytonosan cserélve a vizet és sikálom dörzsi szivaccsal, csak remélni merem, hogy ez hatékony és nem mérgezõdünk.
Biopiac az itt nincs, sajnos.
Jó, lehet picit drágább a hazai, de megéri



Szóval az angolszalonna, mint egy álom, olyan puha és ízletes a páctól, meg a friss ropogós retek, no meg az újhagyma, ezek mind a piacról vannak.
Kivéve a friss, fehér, sós tehénsajtot, ez a legnagyobb gyöngém, ennek egyszerûen nem tudok ellenállni, amit egy környékbeli farmról, egy magángazdaságból hoznak helybe, ide nekem, ha rendelek, márpedig rendelek, mert nagyon finom, házi tej, frissen köpült vaj, túró, tejföl, más egyéb sajtok, sajtkrémek, natúr és ízesített is, kakaó, joghurtok, kefírek szintén natúran és ízesitve, többféle kapható.
Van tojás is, sõt füstölt áru is, ezeket majd ki kell még próbálnom.
A tej például jóval olcsóbb, mint az üzletekben kapható.
És a többi sem drágább, mintha az üzletben venném meg, de micsoda minõségi különbség van.
Nagyon örülök ennek a fejlõdésnek itt a környéken és imádom, hogy mindent házhoz szállítanak, nem kell cipekednem.









Folytats a blogon ... zsanuaria.blogspot.com/2014/04/az-ost...

sponsored links

Keres?s