Az én idei segítsütim: mákos citromhabos torta

2014-03-31

sponsored links


Mint ahogy ígértem, jöjjön a jelenleg 9.000,-Ft-ot érõ tortám receptje. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek, mert nem nehéz elkészíteni, minden hozzávaló könnyen beszerezhetõ, és a végeredmény eddig mindenkinek ízlett.

Recept

A tésztához (vizes piskóta)

4 tanyasi tojás
15 dkg liszt
5 dkg darált mák
20 dkg cukor
egy sütõpor
7 evõkanál víz
2 evõkanál citromlé
fél citrom reszelt héja


A krémhez

25 dkg mascarpone
egy kis pohár (15 dkg) natúr joghurt
fél citrom reszelt héja
1,5 db citrom kifacsart leve
2 dl tejszín
porcukor ízlés szerint (kb. 8 evõkanál)
1 csomag zselatin fix

Az összeállításhoz barack, vagy más pikáns lekvár, a díszítéshez eperszemek.

A sütõt 170 fokra elõmelegítem, egy 23 centis tortaformát sütõpapírral kibélelek.
A tésztához a tojásokat szétválasztom, külön tálba teszem. A sárgákat a cukorral kikeverem, hozzáadom a vizet és a citromlét, a reszelt citromhéjat, majd a mákkal és a sütõporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a mákos masszába forgatom. Az elõkészített formába töltöm, és kb. fél óra alatt (tûpróba!) megsütöm. Rácsra téve hagyom kihûlni, majd két lapba vágom.

A krémhez a mascarponét, a joghurtot, a citromlevet és-héjat kikeverem, a szükséges mennyiségû porcukorral édesítem, akkor jó, ha savanykás, nem túl édes. A tejszínt robotgéppel elkezdem felverni, egy perc után hozzáadom a zselatin fixet, habbá verem, és a habot a citromos krémbe forgatom.

A tora összeállításakor az alsó tortalapot vékonyan megkenem a lekvárral, majd a krém felével. Ráhelyezem a másik lapot, és a tortát kívül is megkenem a krémmel úgy, hogy az oldalára is jusson. Eperszemekkel díszítem, egy éjszakára a hûtõbe teszem, csak másnap kínálom.

Köszönöm azoknak, akik eddig licitáltak rá, és mindekit arra buzdítok, hogy vegyen részt az árverésen, hiszen a süti idén is segít!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/nouR...

sponsored links

Keres?s