Az nem fáj ha brokkolit eszel

2014-08-04

sponsored links

A Michigani Egyetem kutatói arra az eredményre jutottak, hogy brokkoliban lévõ szulforafánnal megelõzhetõ a daganatképzõdés. Az emlõrák õssejtjeire hatva, vagyis azokra a sejtekre melyek biztosítják a daganat növekedését.

 

Az U-M Rákkutató, és Gyógyszerkutató Központ tanulmányozta milyen hatással van a brokkoli az egerek rákos õssejtjeire. Meghatározva a rákos õssejtek számát az egyes rákos daganatokban, a tudósok elõször azzal kísérleteztek, hogy különbözõ mennyiségû szulforafánt juttattak be az egerek daganatos sejtjeibe.


Az U-M kutatói megfigyelték, hogy jelentõsen csökkent a rágcsálók daganataiban a rákos õssejtek száma, ugyanakkor semmilyen hatással nem volt a normál sejtekre. Emellett azt tapasztalták, hogy a szulforafánnal kezelt egereknél nem jöttek létre új daganatok.
A továbbiakban tesztelték laboratóriumi körülmények között a szulforafán hatását az emberi mellrák sejteken, és hasonló eredményekre jutottak.


A kutatás eredményeként bizonyított, hogy természetes úton is küzdhetünk a mellrák, ellen mondja a tanulmány szerzõje Max S. Wicha, az U-M Rákkutató Központ. Igazgatója.
Ezek a kutatási eredmények és a forradalminak mondható ?ételterápia? a tudományos világ részérõl rendhagyó, ugyanakkor igen örvendetes. Különös tekintettel arra, hogy az eddig alkalmazott kemoterápia nem volt képes hatni a mellrák õssejtekre, melyek a kór kialakulásáért és továbbterjedéséért felelõsek. Azt eleddig is tudtuk, hogy a brokkoli mennyire fontos zöldségféle, eme ismeretek birtokában, viszont már tudatosan használhatjuk a legkülönbözõbb ételeinkbe, nagyon sok leves kiegészítõ komponenseként, krémlevesnek, avagy szinte bármihez köretként párolva, így válhat szinte minden nap táplálékunk részévé, és alkalmazhatjuk a betegségek megelõzéseként. Lehetõleg rövid ideig tartson a hõkezelése, amikor még egy kicsit roppanós, ? ez a momentum nagyon jól megfigyelhetõ, mert a színe egy kicsit élénkebb zölddé válik, idõben mérve pedig 3-4 perc.


A brokkoli különbözõ ételekben történõ fogyasztása a vérben megfelelõ mennyiségû szulforafán szintet biztosít, a tudósoknak a továbbiakban már csak a gyógyításhoz szükséges hatásos mennyiséget kell kideríteniük.


Egy másik új tudományos projekt vizsgálja a brokkoliban található szulforafán arthrosisra (osteoarthritis) kifejtett hatását. Ez a vegyület blokkolja azokat az enzimeket melyek az izületek leépülését okozzák.

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... valodisafrany.blog.hu/2014/08/04/az_n...

sponsored links

Keres?s