Az idei elsõ bográcsozás

2014-01-06

sponsored links

Pénteken megejtettük 2014 elsõ bográcsozását! Elsõként az országban? Ez igazából mindegy - az számít, hogy nálunk beindult a szezon.

Január harmadikán már erõsen szürkült, amikor az elõkészületek indultak - a befejezéskor pedig már masszív sötétség volt, de - mert "de" általában mindig van - a tûz és az ideiglenesen kiépített világítás mûködött. 

Egy viszonylag gyorsan elkészülõ ételt, paprikás krumplit választottam; mert 4 fokban sok meleget elvisz a januári este.

Az elõkészületek a konyhában zajlottak (kivéve a tûzrakást): 2 közepes fej vöröshagymát apróra vágtam egy jó nagy adag szalonnával együtt. Fél szál mangalica kolbászt felszeleteltem - ha nem lenne elég a füst az íznek (elég volt).
Hegyes zöldpaprikát és egy kis paradicsomot apróra vágtam. 5 közepes burgonyát tisztítás után felkockáztam.

A bográcsban egy kanál zsíron kiolvasztottam a szalonnakockákat, majd a hagymát megpároltam. Beleugrott a kolbász-paprika-paradicsom trió és jóféle cecei pirospaprika is. A burgonyakockák kevés vízzel, sóval kerültek ezután a bográcsba.



Amikor a burgonya már majdnem teljesen megpuhult, akkor beleszórtam egy bõ marék saját készítésû tarhonyát és két pár felszeletelt bécsi virslit.


Innen már felgyorsult a cselekmény - tálalás. Cékla és hagymás uborkasaláta gazdagította a kínálatot.


Mennyei volt - minden szerénytelenség nélkül állítva. Isten tartsa meg jó szokásunkat, a bográcsot, a tûzmestert és a szakácsnõt, hogy rendszeresen füstbe burkolózhassunk. Szombaton is dolgozott a bogrács: rizses hússal volt "teli".



Juhsajttal megszórva.

Folytats a blogon ... muskatlibufe.blogspot.com/2014/01/az-...

sponsored links

Keres?s