Avokádós, joghurtos krumplifõzelék...

2014-05-08

sponsored links

-(el)kérés nélkül is köszönet érte,
nagyon-nagyon finom! :)))
Hozzávalók (6-8 fõre):
-2 kg krumplihoz
-kevés olívaolaj
-5 dkg vaj (igazi :)
-2 nagyobb fej vöröshagyma (kis kockára)
-2 egész avokádó
-fél citrom-, vagy lime leve
-2 nagy csokor petrezselyem (apróra összevágni és egy kicsit
 félretenni a végére; a szárát is bele szoktam vágni, apróra)
 (Az eredeti recept is így írja, én meg anno,
 még az angol Fenegyerektõl "tanultam". :)
-1 liter zöldség-alaplé
-tengeri só
-fehér bors
-2 dl jó minõségû, sûrû joghurt
-4-5 db babérlevél (méret függõ)
+amit tálaláshoz ajánl a Bloggertárs, nekem bekeverve
  áll a konyhapulton-mármint a csilipelyhes olívaolaj(om) :)
A krumplit kis kockára vágom;
 az olívaolajon kiolvasztom a vajat
(meg ne égjen),
rádobom a hagymát, sózom és
kis lángon puhára dinsztelem.
Ehhez öntöm a krumplit, rá
az alaplevet, a fûszereket és
puhára fõzöm.
 Ha ezzel is megvagyok, kiszedek
1-2 szedõkanálnyi mennyiséget (lével)
(ki, mennyire szereti sûrûn)
egy tálba, belevájom az avokádó húsát
(amire elõzõleg ráfacsartam a citrom levét)
és a joghurtot, egynemûvé turmixolom,
majd a megfõtt krumplira öntöm.
Egy percet fõzök az egész levesen.
(Semmilyen más sûrítõ anyagot nem használtam;
mire kihûlik, így is állni fog benne a fakanál. :)
Miután a gázt elzártam, kerül
bele a félretett petrezselyem,
plusz egy kis csilipelyhes olívaolaj
 
és ráadásnak sült csirkehús a tetejére.
Mennyei lett a végeredmény! :)))




Folytats a blogon ... csontnelkul.blogspot.com/2014/05/avok...

sponsored links

Keres?s