Audencia

2014-08-15

sponsored links

Hát, ennek a frankó vendégváró, sörözõs, borozós lepénynek az alapja a saját pizza tésztám lett, azzal a kis különbséggel, hogy víz helyett, tejben futtattam fel az élesztõt.
Rátétnek pedig, tudom ez hihetetlen, de azt használtam amit itthon találtam, azaz mindenbõl volt egy kis maradék...
...és még holnapra is maradt valami amit el kell használni.  

VENDÉGLEPÉNY, GÖRÖG HANGULATBAN
Hozzávalók:
a tészta:
40 dkg liszt
2,5 dl langyos tej +1 ek. cukor
2 dkg élesztõ
1 tk. só kb (! vigyázva a Feta is sós)
1 csapott mk. õrölt kömény
2 ek.olívaolaj 
+
10-15 dkg cukkini (nem baj, ha kicsivel több)
1/2 szál póréhagyma 
10 dkg Feta sajt
1 ger. fokhagyma
1 p. natúr joghurt  
1 db tojás
zsálya
bors, só
A élesztõt kézmeleg cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk elkeverjük a sóval és a köménnyel, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztõt, majd összegyúrjuk. Amikor a tészta már az összes lisztet felvette, alaposan belegyúrjuk az olívaolajat. 1 órát kelesztjük.
Közben a cukkinit (zöld, sárga) kis kockákra vágjuk, a póréhagymát félkarikákra szeleteljük. A joghurtot a tojással, a zúzott fokhagymával elhabarjuk, finoman sózzuk, borsozzuk
A zsályát felaprítjuk.
Egy sütõbe való tepsit picikét kikenünk olívaolajjal (ez nem szerepel a hozzávalók közt), beletesszük a megkelt tésztát és kézzel, az ujjunkkal egyenletes vastagságúra szétnyomkodjuk, szétterítjük.
Rászórjuk az aprított zsályát, a pórét, a cukkinit és szintén kézzel, jól belenyomkodjuk a tésztába. Ezután rámorzsoljuk, rákockázzuk Feta sajtot és meglocsoljuk az ízesített joghurttal; 10-15 percig pihentetjük. Gázsütõ 5-6 fokozatán kb.:25 perc alatt megsütjük. 
Ha véletlen, akadna otthon néhány szem olajbogyó... az sem rontja el, ezt a finom, görög hangulatú vendéglepényt.  

 

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/08/...

sponsored links

Keres?s