Atlasz Étterem ? Atlasz csirkemell, kukoricás rizs

2014-02-25

sponsored links

A hétvégét megint elvitte a mámor, így keddre már nem maradt semmi elemózsia. Ma már reggel úgy keltem, hogy az ebéd terén vállalnom kell valami újat, mert a megszokott tutik már túl sokszor szerepeltek az oldalon.  A földrajzi helyem nagyban korlátol, de találtam egy olyan helyet, ami még 2012 végén szerepelt egy Gyrostállal, amit hát annyira nem értékeltünk túl. Mivel valami húsra vágytam, és így a hónap vége felé haladva fontos szempont volt az is, hogy baráti áron küldjék, így úgy döntöttem, hogy nem keresgélek tovább,az elsõ ötlet lesz a tuti és az Atlasz étlapjáról választok. Az áraik egész kedvezõek, a szárnyas kategóriában pedig meg is találtam a tutit,ha valaminek jónak kell lennie, akkor az az Atlasz csirkemell, hisz kiérdemelte az étterem nevét.

Esztétika,megjelenés: Fehér doboz, betekerve, a csomagoláson semmi rendhagyó. Felnyitom, és a melegség okozta pára elhessegetése után elém is tárul a látvány, ami elsõre nem is rossz. A kukoricás rizs szinte hófehér, az látszik, hogy nem borult bele egy egész konzervnyi kukorica, vagy lehet hogy mégis, csak egy kiló rizshez.  A lényeg a husi, ami natúr csirkemell szelet némi finomsággal a tetején. A csirkeszelet nem a legvastagabb, de került már az asztalomra vékonyabb kiadás is. A tetején némi extra hús, méghozzá bacon formájában, és némi hagyma, mert az jó barátja a szalonnának. Mindezek tetején némi tejföl, és egy nagy adag sajt, mindez gondosan összesütve. A harántmetszeti képen láthatjátok, hogy a feltétekkel együtt azért már simán van egy ujjnyi vastag az egész, és nem is olyan picike az a szelet hús. Elsõ ránézésre, nem az a gasztronómiai csoda, amivel el lehetne adni egy szakácskönyvet, de a látszat alapján az íznél nagyon nagy hiba nem lehet.

Pont:7/10

Ízvilág: A rizs nincs fûszerezve, némi sóval fõzték meg, de nem is kívánta a fûszert, mert jófajta alapanyagból készült. A benne lévõ kukorica, nem az a cukor édes, pont köretnek való. A csirkehús annyira natúr, hogy talán némi bors és só kerülhetett rá a “feltéteken’ kívül. A bacon enyhén füstös, nem túl zsíros, így nem tudja elrontani a csirkét. A kis kockákra vágott lilahagyma, megdinsztelõdött a sütés közben, a sajt alatt megpárolódott, egyáltalán nem maradt erõs, inkább édeskés ízt dobott a közösbe. A tejfölt külön nem fûszerezték, pont olyan a sajttal együtt, mintha a lángoson lenne, egyszerûen remek, bár azt fontos megjegyeznem, hogy ezzel a két alkatrésszel semmit sem lehet elrontani. Bár rosszat nem tudok rá mondani, de csupán az egyszerûségében rejlik a nagyszerûsége. Fogtak 4 ízt, ami külön külön is remek, összedobták és elkeresztelték maguknak, az íz és az ötlet is remek.

Pont:7/10

 

Mennyiség: A rizs egészen nagy adag, annyira bánom, hogy még mindig nem tartok az irodában mérleget…. A csirkemell, egy nagyobb tenyérnyi szelet, ami a feltéteknek köszönhetõen némi kis tömzsiséget is össze tudott szedni. Egymáshoz arányosítva azért , az a helyzet, hogy ha nem lapátoljuk lelkesen a rizst az arcba, akkor bizony elõbb elfogy a hús mint a köret, de mivel a hússzelet sem elhanyagolható, így nem kifogásolom az összeállítást. Ha valaki éhesen áll neki simán lenyomja, de a tele pocakot tudja garantálni egy ilyen adag.

Pont:8/10

Szállítási idõ: A Pincéres adatok alapján átlagosan 53 perces kiszállítással dolgoznak. Ezzel nem tartoznak a gyorsabbak közé, de amúgy 60 percet ígérnek, annál azért valamivel jobb az átlaguk. A megadott címükhöz képest nagyjából 5 km -es távolságra rendeltem az ételt, ezt a távolságot 59 perc alatt sikerült leküzdeni. Kicsit bonyolultabb feladatot adtam a futárnak, de egészen ügyes volt, az instrukcióim alapján egybõl megtalált. Végülis az ígérten belül szállítottak, de ezzel azért dicsekedniük nem szabad, mert ha a forgalom kicsit nagyobb is, azaz 5 km, akkor is maximum 15 perc, robogóval még akár kevesebb is.

Pont:5/10

Ár/érték: Az ár mint már említettem a mai rendelésnél az elsõdleges szempontok között szerepelt. A kihívás úgy szólt, hogy frissensült legyen, olyan helyrõl, ami még nem igazán szerepelt, illetve ússzam meg 1000 Forint alatt. Természetesen mindezt úgy akartam elérni, hogy azért valami említésre méltó ízt is tapasztaljak, és még tele is legyen a bendõm. Az 990 forint lett, amihez el kell mondanom, hogy ha hasáb vagy steak burgonyát kértem volna, akkor plusz 250 Forintot kellett volna az ebédre költenem. Ezért a pénzért egy házhoz szállított frissensült, jó vétel. Az ízzel nem volt gond, a hosszú szállítási idõ ellenére is melegen érkezett az étel, és a futár nem töketlenkedett, egybõl megtalált. Ahogy az sok megrendelõ is jelezte, a két évvel ezelõtti elrontott Gyrostál ellenére is én azt mondom, vállalható a hely.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/atlasz-etterem-atlasz-c...

sponsored links

Keres?s