Aszalt gyümölcsös joghurt mézes pirított magokkal

2014-04-01

sponsored links

Ez volt az a reggeli, amitõl még én is pörögtem egész délelõtt, mint egy zománcos lavór a hátán? Tuti egyveleg: aszalt gyümölcs, zabpehely, pirított magok, méz, joghurt. Általában a reggelik okozzák a legnagyobb fejtörést, de ezzel kicsit könnyítettem a saját életemen. Ez az aszalt gyümölcsös joghurt a mézes pirított magokkal tökéletes reggeli, és még variálható is, attól függõen, éppen mi van a hûtõben, kamrában, vagy éppen milyen lábbal kelek fel reggel.

Elõkészítés: 5 perc

Fõzési/pirítási idõ: 10 perc

gyumolcsos_joghurt_piritott_magokkal_piritott_zabpehyellyel



Hozzávalók (2 fõre):

8 szem aszalt sárgabarack

6 szem aszalt szilva

1 ek. aszalt vörös áfonya (hozzáadott cukor nélküli, ha lehet)

2 dl szûretlen gyümölcslé (narancs, alma, körte, ki milyet szeret)

1 vanília rúd (magok nem voltak már benne, csak a rudat használtam)

1 csapott ek. szezámmag

1 csapott ek. lenmag

1 ek. hántolt, natúr tökmag

1 kis marék durvára tört dió

3 ? 4 ek. zabpehely

1 ek. méz

4 ? 5 ek. natúr joghurt

csipet só

A sárgabarackot és a szilvát megfeleztem, majd a vörös áfonyával együtt egy kis lábasba tettem. Ráöntöttem a gyümölcslevet, én most frissen facsart narancslevet használtam. Beletettem a magtalan vanília rudat. Csipet sót is adtam hozzá. Felforraltam, majd alacsonyra mérsékeltem a lángot és lefedve állni hagytam, amíg a gyümölcsök jól magukba szívták a narancslevet. Kb. 6 ? 8 perc után leszûrtem, egy lapos tányéron egyenletesen elterítettem, és hagytam kihûlni a gyümölcskeveréket. A visszamaradt narancslevet jól megittam.

Amíg a gyümölcsök párolódtak, egy nagyobb száraz serpenyõben egyenletesen elterítettem zabpelyhet és magas lángon 2 ? 3 perc alatt világos aranybarnára pirítottam. Kiszedtem egy lapos tányérra és hagytam hûlni, amíg a magokat is megpirítottam. Gyakran átforgattam az egészet, hogy mindenhol egyenletesen piruljanak. Vigyázat! A tökmag, a lenmag és a szezámmag nagyon pattog, amikor pirulni kezd. Érdemes lefedni. Amikor a magok megpirultak, elzártam a serpenyõ alatt a lángot és rácsorgattam a mézet. A méz a forró serpenyõben sistergett és buborékozott, de szorgalmasan kevergettem, amíg az minden magot bevont. Pár percig hagytam hûlni, amitõl az egész kellemesen ropogós lett.

Összeállítottam a poharainkat: egy réteg gyümölcs, egy réteg pirított, ropogós zabpehely, egy réteg mézes, ropogós magkeverék, majd 2 evõkanál natúr joghurt. Ezt addig ismételtem, amíg elfogytak a hozzávalók. A tetejét megszórtam még egy kevés mézes maggal és már ettük is.

A facebook-on is megtaláltok, ha ide kattintotok.

gyumolcsos_joghurt_piritott_magokkal_piritott_zabpehyellyel_osszevagott


Innen is szemezgethettek




2IMG_6586 (853x1280)
Julia Child nyomában ? fûszeres paradicsom és pirítós


gyomberes rozmaringos tejszines csirkemell (1)
Gyömbéres tejszínes csirke, rozmaringgal, pirított krumplival (gyors és 1xû)


kakukkfüves gombával töltött krumpli (2)
Héjában sült krumpli kakukkfüves, pirított gombával és krémsajttal


3sutotokkremleves1
Rozmaringos sütõtökkrémleves pirított tökmaggal




Folytats a blogon ... rizsazzunk.cafeblog.hu/2014/04/01/asz...

sponsored links

Keres?s