Aszalt cseresznyés rizsfelfújt vaníliaöntettel

2017-02-19

sponsored links



Hozzávalók:

  • 20 dkg arborio rizs
  • 7,5 dl laktózmentes tej
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg laktózmentes vaj
  • 2 tojás
  • 5 dkg aszalt fekete cseresznye

a formához:

  • laktózmentes vaj
  • rizsliszt

az öntethez:

  • 1 tojássárgája
  • 1 evõkanál étkezési keményítõ
  • 1 púpozott evõkanál cukor
  • 1 kávéskanál vaníliás cukor
  • 5 dl laktózmentes tej

a tálaláshoz:

  • porcukor




  • A rizst váltott vízben többször megmostam, szûrõben hagytam lecsepegni.
  • Forrásban lévõ vízbe tettem, 2 percig fõztem, leszûrtem.
  • A tejet felforraltam, ízesítettem a sóval és a vaníliás cukorral, majd kis lángon puhára fõztem benne a rizst.
  • A tûzrõl levéve elkevertem benne a porcukrot, a vajat, az enyhén felvert tojást és a cseresznyét.
  • A masszát vajjal kikent, rizsliszttel beszórt kuglófformába öntöttem, és elõmelegített, 180 fokos sütõben kb. 45 perc alatt készre sütöttem.
  • A formában hagytam kicsit hûlni, majd késsel körben meglazítottam, és tálcára borítottam a felfújtat.
  • Amíg hûlt, elkészítettem az öntetet: a tojássárgáját lábasban, kézi habverõvel alaposan eldolgoztam a keményítõvel és a kétféle cukorral, majd hozzáöntöttem a tejet.
  • Kis lángon, folyamatosan kevergetve besûrítettem, de nem forraltam fel.
  • A kihûlt felfújtat porcukorral meghintve, a vaníliamártással körülöntve tálaltam.


A felfújt laktóz- és gluténmentes, készítéséhez a Mizo laktózmentes termékeit használtam. A receptet ? több laktózmentes recepttel együtt ? megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin januári számában is.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/02/aszalt-cs...

sponsored links

Keres?s