Arriba! Taqueria ? Quesadilla menü

2014-01-28

sponsored links

Már múlt héten is bejött ez a hajtogatott, tésztába csavart vonal, úgyhogy az eheti étkezésemben is szorítottam a töltött tésztalapoknak helyet. A quesadilla vonalon rossz tapasztalatom még nem volt, így egyértelmû célomnak azt tûztem ki, hogy ezen kategória gyöngyszemét fogom elfogyasztani ebédre. Az Arriba! Taqueria -t már többször kiszemeltem, méghozzá a Szél Kálmán térhez legközelebb esõt, és Gasztrobetyár is említette már, hogy nem mûvelik rosszul a mexikánosz fúdoszt. Ahogy a helyre érkeztem, belépés után már megpillantottam egy vendég tálcáján, hogy hogyan is néz ki a quesadillájuk, így nem is nagyon gondolkoztam, már rendeltem is. Három féle, hús közül kellett elõször választanom, majd 3 féle belevaló következett, és még a salsa-t is ki kellett választani a tortilla -hoz. Rengeteg kérdés, majd kis várakozás és már jött is a hami.

Esztétika,megjelenés: Az étterem tényleg Mexikót idézi, kicsit olyan, mintha valami film díszletébe lépnénk be, csak a nagydarab copfos mexikóiak hiányoznak, meg a kis éneklõsök az étterem másik sarkából. A tálalás is megy a helyhez, fém tálcára helyezik a két mûanyag kosarat, egyikbe nagy adag tortilla chips, másikba maga a quesadilla kerül. A chips olyan, mint a moziba, talán kicsit sósabb. A mellé választott salsa, talán a legsalsább a három választható közül. Szép piros és sûrû, az egyszínûségén a jalapeno paprika zöld színe változtat. A tortilla lap nincs túlsütve, ahol hólyagosodott, ott barnább, de láthatóan pont elég idõt pirították. A belsõt a nem csípõs csirkemell, a kukorica, a paradicsom és a friss jégsaláta teszi sokszínûvé, ezeket a remek dolgokat pedig a nyúlós, olvadt sajt fogja össze.

Pont:8/10

Ízvilág: Kezdem a chipsel, hiszen az evést is, szinte biztos vagyok, hogy mindenki ezzel kezdi. A chips íze semmiben sem tér el, a megszokott tortilla chips íztõl, de köztudott, hogy a szósz itt a lényeg. A szósz legfõbb izét a paradicsom adja, emellett pedig még két meglepetés íz érkezik. A kisebbik a csípõs,amit a már említett paprikának köszönhetünk és nem is olyan nagy meglepetés, a másik viszont a füstös íz. Ez az utóbbi egészen különlegessé teszi a szószt, most is tudnék bele chipset tunkolni, de sajnos éppen nincs kéznél. A quesadilla tésztájánál sincs semmi meglepetés, megszokott ízzel találkozom. Az alap, nem csípõs csirke, enyhén van fûszerezve, nincs karakteres íz. Az ízvilágot a választott hozzávalók adják, itt a friss saláta ropog, a paradicsomnak van még némi paradicsom íze, a kukorica pedig édeskéssé teszi az egészet. A sajt minõségére nem lehet panasz, nem csak állagra tuti, hanem ízre is teljesen rendben van. 

Pont:8/10

 

Mennyiség: Maga a quesadilla sem mondható kevésnek, de így menüben abszolút nem panaszkodhatunk az adagra. A fõ fogás három szeletre tagolódik, amibõl a középsõben van a legtöbb belevaló, így az a leglaktatóbb is. Nem tudom megmondani, hogy önmagában fogyasztva, mire is képes, bár ha tippelnem kell azt mondom, hogy elég egy evésre. Mivel a menü magában foglalta a nagy adag chipset és a salsat is, így összességében egy igencsak kiadós ebédet alkottak az összetevõk. A menühöz kapunk még egy 3 deciliteres poharat is, amit nem tudom, hogy újratölthetõ formában lehet e használni, nekem egy töltésnyi ital bõven elegendõ volt a kiadós menü mellé.

Pont:8/10

Ár/érték: Mikor utoljára ettem quesadillat, akkor nagyjából 1100 forintot fizettem érte. Ott, nem volt választható belevaló, csak egy husos ragu, mellé saláta, némi babsaláta és szósz. Az sem volt rossz, de itt egy kicsit azért több a lehetõség. A tészta, a hús, és a többi belevaló mellé, még egy nagy adag chips és egy remek salsa is jár. Mindezért azért elkérnek 1750 forintot, de ha az elõbb említett 1100 forintos kiadáshoz hasonlítom, akkor sokkal inkább megéri. Az étterem hangulatos, a személyzet kedves, és az étel a maga nemében nem igazán kifogásolható. Nálam ezek a mexikói gyors kaják sosem lesznek olyanok, amiktõl leesik az állam, de ez kifejezetten jó volt.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/arriba-taqueria-quesadi...

sponsored links

Keres?s