Aranyhíd Étterem ? Magyaros cipó

2014-01-09

sponsored links

Így az idei év elsõ teljes munkahetén gyanítom valaki rohadtul lelassította az idõt, mert sehogy nem akar megérkezni a megmentõ péntek délután. Akármilyen napot is írunk a bendõ nem kímél, korán délelõtt kongatja a harangot, hogy enni kéne valamit. Nagy sokkozás beindult mivel eszem ágában nem volt elhagyni az irodát, így maradt a netes megoldás, ahol már kezdenek elfogyni a szûz éttermek. Már legalább a harmadik kajarendelõs portálon barangoltam reménytelenül mikor jött egy tipp miszerint az Aranyhíd Étteremben a cipót le kell tesztelni, mert király.

Az étlap ezen szekciója 21 különbözõ cipót tartalmaz melyek mindegyike alatt van egy rövid leírás, hogy a fantázianév mögött milyen feltétekre is kell számítani. Sokáig vacilláltam, de végül mégiscsak a magyaros cipó lett a nyertes, elvégre azért valami hazaszeretet kéne vagy valami. Bacon, csípõs kolbász, hagyma, friss paradicsom és mozzarella sajt alkotják majd a belsejét a cipónak, amit így látatlanban nehezen tudok elképzelni. Vannak meredekebb opciók is például az ananász-tejföl párosítása amire már a múltheti MOB Pizza-s rendelésnél is alaposan rácsodálkoztam.

Esztétikai megjelenés: A csomagoláson nem agyaltak sokat, egyszerûen egy réteg alufóliába becsavarták. Egészen addig jó megoldás míg el nem jutunk a cipó tetejéhez ahol olvadt sajt terül el, hát persze, hogy összetapadt és minden szakad-nyúlik. MacGyver gyenge kiscserkész volt ahhoz képest amit én lemûveltem a fóliával, hogy minél inkább sértetlen maradjon a felsõ sajtréteg. Meztelenül egészen egyszerûnek tûnik a cipó, mint egy jobban megpakolt szendvics. Belsejében 3-4 darab kolbászkarika, 2 darab paradicsoma karika, rengeteg hagyma és bacon ami szerintem inkább hajaz sonkára. A zsemle alsó felét megkenték némi tejföllel, de egészen szolidan van jelen. A szórólap némi felüdülést okoz, egyrészt kiderül, hogy saját oldalukon keresztül rendelve jár -5% kedvezmény, másrészt pedig a cipók rész felett egy bizonyos Cipóland szupermegagiga hõs rejtõzik.

Pont: 7/10

Ízvilág: A cipó ízre nagyon adja, friss és kellemes friss pékáru illata van némi lisztezéssel megfûszerezve. A belsõben egyértelmûen az uralkodó ízvilágot a hagyma adja. Szerencsére nem a legizmosabb fajta, könnyed eljátszadozik ízlelõbimbóinkkal, de pár perc után már elmúlik hatása. A kolbász meghozza a nevében említett autentikus magyaros ízvilágot, ennek remek íze van benne. A bacon továbbra se gyõzött meg, nekem ízre is inkább sonkára hasonlít, legalább lenne kicsit sós. A paradicsom ad az egész történethez némi folyadékot ami egyáltalán nem gond mivel sokszor kicsit száraznak érzem a cipót. Sajtból inkább a cipó tetején lévõ foltból tudunk értékelhetõ mintát venni. Ízre kiváló, jó nyúlós és jól feldobja a buci ízét. Elfogyasztás után kicsit olyan érzésem van mintha csak egy fullosabb szendvicset ettem volna csak, de lehet ez az ungarhese burger?

Pont: 7/10

Mennyiség: Tányérra kipakolva megijedtem, hogy ebbõl nem fogok különösebben jól lakni, pedig az informátor aki a fülest adta azt mondta, hogy ez bõséges adag és jó nagy cipó lészen. Nos nem teljesen értek vele egyet, igaz hogy laktatóbb, mint az látszik, de nem érzem az átütõ kajakóma közeledtét. Nem könnyen emészthetõ feltétekbõl áll kerek egésszé szóval valahol itt rejtõzhet az igazság. Minden feltétbõl mehetne egy kicsivel több azért, persze ez alól kivételt képez a hagyma. Az egész a négy órás kategória aljára elég, szóval mindenki így tervezzen vele.

Pont: 7/10

Kiszállítási idõ: Amikor megláttam a visszaigazoló e-mailt egy szolid infarktust kihordtam lábon mivel könnyed 90 perccel biztatják a kedves vendéget. A távolság 4.7 kilométer ami viszonylag átlagosnak számít, szóval még elkeserítõbb a másfél óra várható kiszállítás. A végeredmény tekintetében viszont meglepõdtem, a megadott idõn belül  tíz kerek perccel érkezett a futár, szóval csak 80 percbe fájt a kiszállítás. A gugli szerint délben az adott forgalomban kb. 9-10 perc az út.

Pont: 5/10

Ár/érték: A cipó kifejezetten olcsó a 890-es árcetliével, ennyiért manapság már kóborfingot se kapunk. Erre rájön egy egész vaskos kiszállítási díj ami 500-al rúgja meg a végösszeget. Egyértelmû, hogy nincs az árban elrejtve a fuvardíj, de talán ez eléggé megrostálja azon vendégeket akik egymagukban szeretnének rendelni egyetlen fogást (forever alone). A fájdalmat tovább fokozza, hogy azonos kerületben vagyunk, igaz, hogy annak két végén, de ekkora távot maximum 200-ért találtam kiszállításra. 1400-ért már egészen nagyobb skálán válogathatunk és jó eséllyel laktatóbb fogást is kipecázhatunk. A kaja nem rossz, de az állam nem esett le tõle. Második esély kizárólag másik fogást eredményezhet és ha lehet akkor megpróbálom helyszínen az étteremben levadászni.

Pont: 6/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide6
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/aranyhid-etterem-magyar...

sponsored links

Keres?s