Aranygaluska 2.

2015-01-12

sponsored links


A téli szünet utolsó napján mindenképp valami gyerekbarát ebédet akartam készíteni. Aranygaluska rég volt, gondoltam nem lesznek szomorúak a fiúk. Ezt a receptet már készítettem, ki mástól ha nem Limarától:)- de mivel most kevesebb idõm volt, kifejlesztettem egy expresszebb változatot. Nem mondom, hogy pikk-pakk, mert egy kelt tésztát nem lehet sürgetni, de délben asztalon volt az ebéd, úgy, hogy 11,00-kor álltam neki tésztát szaggatni. Nem is rossz....:)

Hozzávalók egy 26 cm-es sütõtálhoz:

500g finomliszt, csipet só, 3-4 ek. cukor, 3 tojássárgája, fél citrom reszelt héja, 2,5 dl tej, 50g olvasztott vaj, 25g élesztõ
A rétegezéshez:
100g õrölt mandula, 4 ek. cukor, 80g olvasztott vaj

Az élesztõt egy kevés cukorral a langyos tejben felfuttatjuk.
Addig egy tálba szitáljuk a lisztet, sót, belereszeljük a citrom héját, mehetnek a tojások sárgái, majd a felfutott élesztõ és a maradék ...

Folytats a blogon ... bakeann.blogspot.com/2015/01/aranygal...

sponsored links

Keres?s