ARANCINI / ROPOGÓS RIZSGOLYÓK

2014-01-12

sponsored links













Egy izgalmas rizs-recept Itáliából... Ezekkel az aranyló golyóbisokkal is régóta szemeztem már, de valahogy mindig elmaradt a megsütése...Vagy nem volt itthon kerek szemû rizsem hozzá, vagy a mozzarella sajt hiányzott belõle. Most adott volt mindkettõ, úgy hogy sebtiben megsütöttem. Nem tudom megfogalmazni, hogy milyen finom. Egyszerûen frenetikus! A golyók kérgén ropogósra sült rizsszemek és a belsejébe olvadozó sajt, olyan ízhatást ad az egésznek, hogy megfogalmazni is nehéz lenne. Meg kell kóstolni! Nagyon-nagyon finom. Lehet reggeli, ebéd, uzsonna, vagy éppen vacsora....Bármikor. Friss salátával, chilis ketchuppal maga az ízorgia. A panírozott és ropogós ételek kedvelõinek melegen ajánlom! 


Hozzávalók 2 személynek: 1 csésze gömbölyû rizs, 1 tojás, 5 dkg reszelt Trappista sajt, 1 mokkáskanál só, 1 csipet reszelt szerecsendió, 1 zacskó mini mozzarella sajt, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez. Tálaláshoz: salátaszív, chilis ketchup.


A rizst szûrõbe tesszük és folyó víz alatt megmossuk és lecsepegtetjük. Teflon serpenyõben 1 kávéskanál olajat hevítünk és a rizst "csikorgósra" pirítjuk benne. Felöntjük másfél csésze vízzel, megsózzuk, majd fedõ alatt, lassú tûzön készre pároljuk. Mikor megfõtt, langyosra hûtjük. Egy tálba tesszük a megfõtt rizst, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, ízlés szerint sót és egy csipet reszelt szerecsendiót. Alaposan kikeverjük a rizses masszát. Vizes kézzel, kisebb tojásnyi gombócokat készítünk a masszából, melyek közepére egy-egy mini mozzarella sajtot rejtünk. A kész gombócokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd bõ, forró olajban aranysárgára kisütjük. A rizsgolyókat forrón tálaljuk a tépkedett salátalevelekkel és a chilis ketchuppal. Mennyei!!         








Illéskrisz Konyhája



Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s