Anyósom spenót pestoja mángoldból
sponsored links
Hát ez egy olyan recept, amitõl az ember azonnal a homlokára csap, hogy ez neki eddig hogy nem jutott eszébe. Arról nem is beszélve, hogy mennyire finom. Az a kérdés viszont biztos felmerül Benned, kedves Olvasó, hogy akkor most mirõl is beszélek én, ez most akkor spenót vagy mángold? A helyzet az, hogy mindegy.
Hozzávalók:
- kb 50 dkg mángold- vagy spenótlevél
- egy marék dió
- egy kis marék reszelt parmezán sajt
- egy nagy csipet só és bors
- 2-3 nagy gerezd fokhagyma
- kb 4-5 evõkanál olíva olaj
Elkészítés:
Ha mángoldból csináljuk, akkor a leveleket tépjük le a középsõ nagy érrõl és nagyjából csíkozzuk fel. Innentõl kezdve pedig már egyezik is az eljárás bármelyik levélzetet használjuk. Dobjuk õket lobogó forró vízbe néhány másodpercre, amíg össze nem esnek. A diót törjük durvára (konyharuhába csomagol és húsklopfolóval vagy sodrófával nekiesik) és száraz serpenyõben pirítsuk meg. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk apróra. Ezután már csak egy aprítógépre van szükségünk. Dobjuk bele a hozzávalókat és dolgozzuk össze egészen finomra. Frissen kifõzött tésztával összekeverve, egy újabb adag frissen reszelt parmezánnal meghintve isteni.