Anyu sós stanglija

2014-01-13

sponsored links


  • 600 gr liszt
  • 250 gr margarin
  • 1 kk só
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 kocka élesztõ
  • 1 kk cukor
  • 1 dl tej
Tetejére:
  • 1 tojás
  • nagy szemû tengeri só
  • õrölt pirospaprika
  • szezámmag/tökmag/lenmag


A margarint morzsold el a liszttel, add hozzá a sót, a tejföllel elkevert tojást és a tejben felfuttatott élesztõt (1 dl langyos tejben elkevered elõször a cukrot, belemorzsolod az élesztõt, elkevered, és megvárod, amíg felfut). Gyúrd össze szép, egyenletes masszává, csomagold fóliába, és mehet a tészta a hûtõbe legalább 1 órára, és maradhat egy éjszakára is. Másnap lisztezett munkafelületen nyújtsd a tésztát fél ujjnyi vastagra, kend le a felvert tojással, szórd meg durva tengeri sóval (ebbõl menjen rá bõven, mert maga a tészta nem túl sós), szórj rá egy kis õrölt pirospaprikát, és szórd meg tetszés szerinti magvakkal (kömény-, len-, szezám-, vagy tökmag - vagy vegyesen - ahogy szeretitek). Vágj belõle stanglikat, és süsd õket 200 C-ra elõmelegített sütõben 20 perc alatt szép ropogósra, pirosra.

P.S: Anyunak ez a sós stanglija egyszerûen zseniális. Annak ellenére, hogy élesztõs tészta, jól eláll, így lehet vele elõre dolgozni, és nagyon finom:)

Folytats a blogon ... eveandapple.blogspot.com/2014/01/anyu...

sponsored links

Keres?s