AnKER?T ? Marhaburger+hasábburgonya

2014-06-16

sponsored links

Meleg is van VB is van, úgyhogy mi másra is vágyhatnánk, mondjuk egy ilyen hétfõi napon a munka végeztével, mint egy olyan helyre, ahol nem csak ehetünk, de ihatunk is és még az aktuális mérkõzést is sokad magunkkal van lehetõségünk végigizgulni. Van pár ilyen hely a városban, de ilyenkor kell is, mert mégis jobb úgy szurkolni a csapatunkért, hogy nem nyomorgunk rengeteg ismeretlen emberrel egy parányi helyen. Valamilyen hasonló elképzeléssel vettük nyakunkba a múlt héten a várost, amikor is a Paulay Ede utcában megtaláltunk az Anker’t névre hallgató romkocsmát, ami akár mondhatnánk azt is, hogy az Anker Klub kistestvére, egy kicsit más stílusban. Hangulatos hely, és ha már legurítottunk pár italt, az illatokat követve eljuthatunk a konyhájukhoz, ahol a könnyebb és nehezebb ételek mellett nyársakat és sült burgonyát is rendelhetünk. Az étlapra tekintve, nem sokat hezitáltam, már rendeltem is a marhaburgert hasábbal, amit nagyjából 10-15 perc után meg is kaptam.

Esztétika,megjelenés: Mielõtt az ételt vennénk szemügyre lássuk a konyhát. Régi vonalas fehér csempés megoldás, ami alapból nem egy csoda, viszont a szemünk elõtt sül az étel. Ahogy betekint az ember, láthatja, hogy a zöldségeket is gondosan elõkészítik, hogy amikor kell, gyorsan össze tudják dobálni a kiválasztott fogást. A tálalás nincs túlbonyolítva, tálca, zsírpapír és már rajta is van a burger és a fûszeres sóval hintett hasábburesz. A krumpliról sok szót nem érdemes ejteni, pont úgy mutat, mint a fagyasztott hasábburgonya, amit 1 perce vettek ki a forró olajból. Amúgy guszta és jól mutat a tálcán, mondhatnám, hogy üdvözlöm a gyakorlatot, hogy nincs alatta papírtányér. A buci méretes, puha, és ami szerencsés, hogy az alsó része pont olyan vastag mint a húspogácsa. Mielõtt szétkaptam a burgert, azért gondosan körbelõttem, hogy lássátok, hogy milyen jól néz ki, ahogyan a forró sajt végigcsorgott a húson és a buci oldalán. A részleteket nézve sem árnyalja semmi a képet. Alul a saláta, rajta pár szelet paradicsom, és még pár hajszálvékonyra vágott uborka szelet. Ezeken a ketchup, azon a hús, és a tetején mustár. Egyszerû összeállítás, de ránézésre is laktató, és semmi olyat nem látok rajta, ami nem tetszene. Az Anker’t burger, a bizonyíték arra, hogy néha az egyszerûség könnyedén gyönyörködtetheti az embert.

Pont:8/10

Ízvilág: A burgonyába, már az asztalunkhoz tartva bele kellett ennem. A ráhintett sóban talán némi borsa kapott helyet, de igazából az ízben nem nagyon jelenik meg. A sózást kézzel végzi a chef, akin látszik, hogy nem ma kezdte a szakmát. A burgerbe harapva, elfog a retro érzés, pontosabban annak egy fullosabb kiadása. Van az a burger, amit szinte minden strandon adnak, na ez valami hasonló, leszámítva, az összetevõk minõségét, meg a legfontosabb összetevõt a húspogácsát. A húspogácsa fûszerezése, nem erõteljes, a hús kérges, belül viszont szaftos és puha, ezt a részét jól csinálják. Nem mondom, hogy ez a legjobb marhahúspogácsa, amit valaha ettem, de itt is az egyszerûsége, az ami kényezteti az embert. A zöldségeken nincs mit magyarázni, alap összeállítás, de mindegyik friss. A csodás habos babos szósz helyett ketchuppal és mustárral találkozhat az ízlelõbimbónk, ami egészen üdítõen hatott rám az felhypolt házi csodák után. A buci sem a Balatonnál megszokott minõség friss és puha, szétomlik az ember szájában. Ez a burger remekül helyre tudja pofozni az embert, ha már a 3. sörnél jár és úgy érzi, hogy helyzet van.

Pont:7/10

Mennyiség: Ahogy már a külsõvel foglalkozó résznél említettem, méretes buciról van szó, amibe azért anyagot is tesznek rendesen. Aki még mindig elhiszi, hogy nem a méret a lényeg, az nyugtassa magát nyugodtan, ezzel az elcsépel közhellyel, de bizony, mint számos másik területen a burgereknél sem mindegy mekkora a cucc. A buci méretes, és ezzel arányos a bele rejtett húspogácsa is. Ezért jár a  piros pont, és az az igazság, hogy ha megittatok 2-3 sört és az pocakmanó megkocogtatja a vállatokat, akkor azt javaslom, hogy ne hessegessétek el, nyomjatok egy ilyen marhahúsos burgert és akkor nem kell otthon kirámolni a hûtõt lefekvés elõtt.

Pont:9/10

Ár/érték:  Erre a pontra tartogattam a vallomást, igazából nagyjából a hambi feléig nem voltam elájulva attól, amit kaptam. Aztán ettem ettem és azt vettem észre, hogy nagyon bejön, hogy nem akarnak mindenféle, olívás lila hagyma lekvárral és házi szósszal elkápráztatni, csak egyszerûen adnak egy burgert, amitõl megkapom, amire régebben hamburger néven vágytam. Friss buci és zöldségek, megfelelõ minõségû ketchup és mustár, amik a sajttal megbolondított frissen sült marhahúspogácsának remek keretet adnak. Szóval a pofás és ízletes kis marhaburgerért és a frissen süét hasábburgonyáért 1290 forintot kellet fizetnem. Ez az ár egész baráti, fõleg, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az italok tekintetében, nem éppen a sarki kocsmáról van szó. Ha éppen nem tudjátok, hogy a következõ olyan meccset ,amit nagyobb társaságban akartok megnézni, hogy tegyétek, itt egy remek alternatíva.

Pont:7/10

560true thumbnails under 315true true 800http://mitettemma.hu/wp-content/plugins/thethe-image-slider/style/skins/frame-black
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide1
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide2
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide3
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide4
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide5
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide7
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide8
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide10
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide11
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide12
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide13
  • 5000 fade false 60 bottom 30
    Slide9
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Folytats a blogon ... mitettemma.hu/ankert-marhaburgerhasab...

sponsored links

Keres?s