Angol bisquit

2014-05-01

sponsored links

Az egyszerĂ», olcsĂł, szinte a semmibĂ”l kĂ©szĂ­thetĂ”, kiadĂłs sĂŒtemĂ©nyeket nagyon szeretem. E tĂ©mĂĄban Ășjabb finomsĂĄggal bĂ”vĂŒlt a repertoĂĄrom. MĂșlt szĂĄzadi könyvben olvastam az angol bisquit leĂ­rĂĄsĂĄt, megsĂŒtöttem - Ă©s mĂ©g nem ettĂŒk meg mindet, mert nem bĂ­rtuk. Olyan sok lett egyetlen adag tĂ©sztĂĄbĂłl. :)

Angol bisquit

Egy falat sĂŒtemĂ©ny

HozzĂĄvalĂłk:
16 dkg vaj
3 egész tojås
30 dkg cukor
1 evÔkanål vaníliakivonat
1,5 dl édes tejföl
3 g szĂłdabikarbĂłna
63 dkg liszt

A vajat a tojĂĄssal habosra keverem, hozzĂĄadom a cukrot Ă©s a vanĂ­liakivonatot, az Ă©des tejfölt, s legvĂ©gĂ©n a lisztet. (Az Ă©des tejfölt 20%-os tejföl Ă©s egy evĂ”kanĂĄl porcukor keverĂ©kĂ©bĂ”l kĂ©szĂ­tettem. ) Alaposan összegyĂșrom, aztĂĄn fĂ©l cm vĂ©konyra nyĂșjtom, Ă©s tetszĂ”leges formĂĄkat szaggatok belĂ”le. 
ElĂ”melegĂ­tett sĂŒtĂ”ben, 180 fokon 25-30 perc alatt megsĂŒtöm.
BĂĄr a recept nem Ă­rja, sĂŒtĂ©s elĂ”tt szĂ­nes szĂłrĂłcukorral dĂ­szĂ­tettem a sĂŒtemĂ©nyek tetejĂ©t.
50 darabot kaptam ennyi tĂ©sztĂĄbĂłl. Folpackba csomagolva vagy sĂŒtemĂ©nyes dobozban sokĂĄig elĂĄll, Ă©s minĂ©l tovĂĄbb ĂĄll, annĂĄl puhĂĄbb lesz. 

A receptet Vízvåri Mariska szakåcskönyvében olvastam.

Folytatás a blogon ... rubinkonyhaja.blogspot.com/2014/05/an...

sponsored links

Keres?s