Angel food cake a legegyszerûbb csokoládészósszal

2011-07-25

sponsored links


Nehéz lehet elképzelni, milyen lehet az a torta, amiben csak tojásfehérje van liszttel és cukorral, de mégsem habcsókszerû, sõt egyáltalán nem is ragacsos.
Így csokiszósszal kombinálva engem határozottan a gyerekkori menzás "piskóta csokiöntettel" kombóra emlékeztet, amit egyébként - a többiek nagy örömére - ki nem állhattam, de persze ezt a mostanit szeretem. Pedig már akkor is édesszájú voltam, de ezek szerint különbséget tudtam tenni a csokiszósz és a felvizezett kakaóporszerûség, na meg a piskóta és a térfogatnövelt sült liszt között, bár ha jobban belegondolok, egy csomó old school hülyeséget azért én is szívesen megettem.

Angel food cake a legegyszerûbb csokoládészósszal
(kb. 12 adag)

Megj.: Ehhez a sütihez nem árt egy igazi angel food cake tortaforma, aminek én nem vagyok a birtokában, ezért egy középen lyukas kuglófformát használtam, de minél kevésbé cirádás, annál könnyebben kijön belõle sütés után a torta. Valamint az eredeti forma jóval nagyobb, mint a nálunk használatos kuglófformák, ezért elég 8 tojásfehérjébõl készíteni a sütit, a többi hozzávalót pedig ennek megfelelõen visszaosztani; vagy 12 tojásfehérjébõl csinálni, és a maradék tésztát muffinformában kisütni.

A tortához: ...

Folytats a blogon ... edesem.blogspot.com/2011/07/angel-foo...

sponsored links

Keres?s