Ananászos sült palacsinta

2014-03-05

sponsored links










Tegnap volt a palacsinta világnapja, de nem ebbõl az alkalomból készült ez ma nálunk, hanem mert a leves után csak valami könnyed, nem túl édes desszertet kívántunk. Hát azért ez a palacsinta nagyszerû találmány, szinte minden maradékot fel tudunk használni hozzá. Süthetünk a tésztájába zöldséget, gyümölcsöt, friss vagy szárított fûszereket, leönthetjük különféle szószokkal, készíthetjük édesen vagy sósan. Tekerhetjük, tornyozhatjuk, göngyölhetjük, batyuba köthetjük, de még levesbetétként is megállja a helyét. Szóval sokoldalú és megunhatatlan, nálunk mindenki nagyon szereti. Ehhez a gyümölcsös, forró palacsintához még egy gombóc hideg vanília fagyi jól illett volna, de sajnos nem volt itthon, így tejszínhabbal kínáltam.        


Elkészítési idõ: 30 perc
Pihentetés: 30 perc

Hozzávalók:


palacsinta tészta:
8-12 darabhoz

20 dkg liszt
2 tojás
3 dl tej
1 vaníliás cukor
1,5-2 dl szódavíz
2 ek olaj
csipet só


töltelék:


1 doboz (kb 50 dkg) darabolt ananász konzerv
1 citrom
2 ek vaníliás pudingpor


tetejére:


2 dl tejföl 
5 dkg pirított mandula pehely



Elkészítése:



1.  A palacsinta tésztát bekeverjük, fél órára hûtõbe tesszük, majd legalább 8 darab palacsintát sütünk belõle.
2.  A mandula pelyhet száraz serpenyõben megpirítjuk, félretesszük.
3.  Az ananász konzervet leszûrjük, - levét felfogjuk - lecsepegtetjük, a gyümölcsöt kisebb darabokra vágjuk.
4.  A levébe belereszeljük a citrom héját, belefacsarjuk a levét is, lassú tûzön felforraljuk.
5.  A pudingport simára keverjük kevés vízzel, hozzáöntjük az ananászléhez, állandóan kevergetve besûrítjük
6.  Hozzákeverjük az apróra vágott ananász felét.
7.  Az ananászos töltelékkel megtöltjük a palacsintákat, felgöngyöljük vagy háromszög alakúra hajtjuk.
8.  Kivajazott tûzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, tetejüket tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a maradék ananászt.
9.  Elõmelegített sütõben 200 C-on 10-12 perc alatt jól átmelegítjük.
10. Melegen tálaljuk, tetejüket pirított mandulával megszórjuk. Díszíthetjük koktél cseresznyével, citromfûvel, zöld citrommal.










Folytats a blogon ... azotthonizei.blogspot.com/2014/03/ana...

sponsored links

Keres?s