Amerikai palacsinta mézes kékáfonyával

2014-06-29

sponsored links

     Nemrég kaptunk egy kedves emailt Fodrival a Bálint Cseppektõl, miszerint szívesen vennék, ha tesztelnénk a termékeiket, melyeknél egy újfajta eljárással, a fagyasztva szárítással õrzik meg a gyümölcsök és zöldségek eredeti vitamintartalmát és ízét. A kékáfonyát próbáltuk ki amerikai palacsintába foglalva, és az eredmény minden képzeletet felülmúlt. Alapjáraton is nagy palacsintarajongó vagyok, az áfonyát viszont csak ritkán volt alkalmam eddig használni. A szárított áfonyaszemek a méztõl újra kivirultak a sütés után pedig nem sokban különbözött ?friss? társától sem ízét, sem külsejét tekintve.

 

Hozzávalók:

DSCF0592.JPG

-         3 dl tej

-         2 db egész tojás és 1 sárgája

-         1 tojásfehérje

-         100 g vaj

-         1 evõkanál méz

-         40 g porcukor

-         400 g liszt

-         1 sütõpor

-         50 g fagyasztva szárított kékáfonya a Bálint Csemegétõl

DSCF0608.JPGDSCF0646.JPG

A kékáfonyát  meglocsoljuk mézzel és összekeverjük ( a díszítéshez hagyhatunk ki pár szemet). Ezután összekeverjük a hozzávalókat: a tejet, a 2 tojást és az egy darab tojássárgáját, az olvasztott vajat, a mézet, porcukrot, majd hozzászitáljuk a sütõporral elkevert lisztet. Hûtõben pihentetjük legalább másfél órát, végül habbá verjük a tojásfehérjét és a mézes áfonyával együtt beleforgatjuk a tésztába. Üres, forró serpenyõben kis lángon aranybarnára sütjük a palacsintát. Feltornyozva, mézzel meglocsolva és áfonyával díszítve tálaljuk.

DSCF0640.JPGDSCF0618.JPG

 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2014/06/29/amerikai_...

sponsored links

Keres?s