Amerikai palacsinta

2013-03-31

sponsored links

Mivel 1 hét múlva utazunk az USA-ba, gondoltam stílusos lenne amerikai palacsintát készíteni. A másik ok pedig az volt, hogy kaptunk Kanadából igazi juharszirupot. Mivel vendégségbe megyünk és visszük magunkkal (én pedig szokás szerint az utolsó percben találtam ki, hogy megsütöm a palacsintát), fontos volt, hogy valami gyors, egyszerû receptet találjak. A legtöbb recept pihentetõs, amit a fenti okok miatt tovább is lapoztam. Végül egy recept sem tetszett 100%-osan, így több receptet mixeltem össze. Szerintem teljesen jó lett a végeredmény!


Hozzávalók (kb. 15-18 db kis palacsintához):


- 30-35 dkg liszt

- 10 dkg olvasztott margarin

- 1 csomag sütõpor

- 1 csomag vaníliáscukor

- 1 csipet só

- 2 tojás

- 6 dl tej (nekem csak 3 dl maradt, így vízzel pótoltam ki)

A lisztet, a vaníliáscukorral, a csipet sóval és a sütõporral elkevertem. Hozzáadtam a tojásokat, az olvasztott margarint, valamint a tejet és csomómentesre kevertem. Eleinte 30 dkg liszttel indítottam, de nem tûnt elég sûrûnek a tészta, ezért kevertem még hozzá egy kevés lisztet.


A kicsi palacsintasütõmben olajat hevítettem, és kb. fél merõkanálnyi sûrû masszát kanalaztam a forró sütõbe. Mindkét oldalát megsütöttem, ez pár perc alatt meg is volt. Fontos, hogy a normál palacsinával ellentétben itt minden kanál tészta elõtt egy kicsit ki kellett kenni olajjal a sütõt, ezt egy szilikonecset segítségével oldottam meg.


És íme a végeredmény:

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... gablili.blog.hu/2013/03/31/amerikai_p...

sponsored links

Keres?s