Almás szelet

2017-02-13

sponsored links


Itt most az almás szelet a lényeg, a levest csak azért tettem be, mert a raguleves mellé volt másodiknak ez az egyszerû, de nekünk nagyszerû kis édesség. Tudjuk, hogy a melegszendvicsek között lehetnek édesek is, ez is egy ilyen melegszendvics, de nagyon megfelel mondjuk egy kifõtt édes tészta helyett is. Ez a receptem már vagy 40 éve megvan nekem, és az anyukámtól örököltem. A raguleves pedig már van is a blogomban.

Hozzávalók:  2 adag

2 db szikkadt graham vagy vágott suli zsemle, de lehet zsúrkenyér vagy kalácsszelet is, 2 db nagyobb alma, ízlés szerint kristálycukor vagy fruktoz, egy kk. fahéj, vaj,  (ízlés szerint de annyi, hogy jól bevajazzuk a zsemléket)

A zsemléket félbevágtam, jól bevajaztam. Az almákat megpucoltam, nagy lyukú reszelõn lereszeltem, kicsavartam és azonnal elosztva négy felé rápúpoztam a zsemlékre, megszórtam fahéjjal, rászórtam a cukrot és betettem a sütõpapírral kibélelt elõmelegített tepsibe. Csak addig kell sütni, hogy kicsit piruljon az alja és az alma a tetején kissé összeessen és kis színe legyen.



Folytats a blogon ... liviakonyhasarka.blogspot.com/2017/02...

sponsored links

Keres?s