Almás-túrós rakott tészta

2014-01-31

sponsored links

DSC_0921.JPG

Nemrég röntgenen voltam, ahol régen látott kedves ismerõsöm készítette a felvételt. Nem voltam benne biztos, hogy megismer, olyan régen találkoztunk, de amikor megkérdezte: mit fõzök ma, mosolyra húztam a számat!!!

Visszakérdeztem:olvasod a blogomat?

Mire Õ: Naná!

Az ilyen visszajelzések az egész napomat feldobják.!!!! És köszönöm mindenkinek a pozitív bíztatásokat!!!

Akkor ,ott, még nem tudtam még megmondani Zsuzsának ,mi lesz a mai menü, de ezt most szeretettel neki ajánlom!

Hozzávalók:

75 dkg alma

50 dkg túró

30 dkg tészta (csusza vagy fodros nagykocka)

1 citrom reszelt héja és leve (kezeletlent vegyetek)

15 dkg kristálycukor

4 dl tejföl

1 cs.vaníliáscukor

3 dkg mazsola

1 marék durvára vágott dió

só, gyömbér,fahéj ízlés szerint,

vaj a kenéshez.

A tésztát kifõzöm, lecsepegtetem.

A túrót 1 dl tejföllel, 5 dkg kristálycukorral,citromhéjjal,fél citrom levével,vaníliás cukorral összedolgozom.

Az almát meghámozom, uborkagyalun lereszelem.Fahéjjal,gyömbérrel,5 dkg cukorral, fél citrom levével,mazsolával ízesítem, és megpárolom kissé.

A maradék 3 dl tejfölt elkeverem 5 dkg cukorral.

Egy tûzálló tálat kivajazok 

A tál aljára a kifõzött tészta egyharmadát leterítem. Rákenem a túrókrémet,befedem a tészta másik harmadával. erre kerül kb 1 dl cukros tejföl, majd a párolt alma.Ismét tészta, amit a cukros tejföllel bevonunk (kb 2dl)

DSC_0914_1.JPG

A diót a tetejére szórjuk és 180 °C-on 25 percig sütjük. ha szépen megpirult a teteje,tálalhatjuk.

Az almától zaftos a tészta, a túrós ízhatás tökéletes!

Hidegen és melegen is kiváló!

DSC_0916.JPGDSC_0919.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/01/31/almas-...

sponsored links

Keres?s