Almás süti egyszerûen

2014-07-21

sponsored links

Ez a süti úgy született, hogy a készülõ paleo kenyértésztába belezúdítottam – mintegy véletlenül – túl sok útifûmaghéjat, így egy meglehetõsen puha, nyálkás masszát kaptam. Kenyérként és piskótaként is fel lehet használni a tésztát.

Hozzávalók és elkészítés egyben:almásszeletekidénygyûlcs0

  • Kb. fél kg nyári almát (nálunk a kertbõl van), vagy bármilyen inkább édeskés almát hámozz meg és darabold fel, majd turmixold össze; a turmixba szórj mézecskalács fûszerkeveréket – kb. 1 kávéskanállal; nem szükséges extra édesíteni (persze lehet, nem bûn!), továbbá turmixolj a gyümölcshöz 1 db kisebb hámozott citromot
  • Süss egy puha piskótát – választhatsz bármilyen piskótasütési technikát; én most a következõ verziót is javaslom kipróbálásra:
    • 5 evõkanál útifûmaghéj
    • 3 evõkanál tetszés szerinti, akár háromféle magliszt; amennyiben a tészta nagyon nyálkás, akkor ízlés szerint további liszt önthetõ hozzá
    • 2 db M-es tojás
    • Annyi víz, hogy a tészta jól megszívja magát
    • Sóval, késhegynyi szódával és késhegynyi ascorbinsavval (vagy kávéskanálnyi citromlével), egy evõkanál fehér lágy zsírral keverd át az egész tésztát; nem tévedés, nem tettem bele édesítést; aki nagyon édesszájú – piskóta esetében – természetesen tehet bele ízlés szerinti mennyiségben eritritet
    • Egy zsírpapírral kibélelt mély sütõedénybe öntsd a tésztát
    • Közepes lángon süsd a sütemény alapot legalább 45′-ig – a végeredmény egy ruganyos, kicsit nyálkás, de finom tészta lesz
    • 1 dl vízben oldj fel zselatint, majd amikor már langyos, akkor keverd el az almával
    • A zselés almát hord fel a kihûlt tészta tetejére és várd meg, amíg az alma rádermed
    • A képen látható, hogy idény gyümölcsöket is lehet még mellé tálalni: pl. fekete szedret, sárgadinnye szeletet stb.

Folytats a blogon ... paleovital.hu/?p=23303

sponsored links

Keres?s