Almás szilvakrémleves

2014-07-24

sponsored links

Egyik nagy szívfájdalmam, hogy nincs szilvafánk, remélem hamarosan sikerül ültetni egyet. Szerencsére kaptunk egy keveset egy kedves hölgytõl, és fincsi krémleves készült egy részébõl. Már megint nagyon meleg van, igazán jól esik behûtve. Ha egy kicsit különlegesebbre vágyunk, dobjunk bele 1-2 mentalevelet, garantáltan nem rontja el :-)



Hozzávalók 4 fõre:
*2 nagyobb alma (35 dkg)
*50 dkg szilva
*2 ek cukor
*1 csipet só
*1 csapott kk õrölt fahéj
*0,3 kk õrölt szegfûszeg
*1 tasak vaníliás cukor
*1 púpos ek vaníliás pudingpor
*2 dl fõzõtejszín (20%-os)

A szilvákat alaposan megtisztítjuk, kettévágjuk, és a magokat kiemeljük.
Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk és a gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk.
Annyi vízben, hogy épp ellepje, feltesszük fõni.
Meghintjük a cukorral, sóval, fahéjjal és szegfûszeggel.
A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel.
Ha a gyümölcsök már megpuhultak, a tûzrõl levéve, merülõ mixerrel pépesítjük.
Visszatesszük a tûzre, a leves levébõl pár evõkanállal a tejszínhez adunk, majd a levesbe csorgatjuk.
Beleszórjuk a vaníliás cukrot és hagyjuk felfõni.
Jól behûtve kínáljuk.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/07/almas...

sponsored links

Keres?s