Almás krémes

2014-02-02

sponsored links

DSC_0977_1.JPG

Mostanában sok almát eszegetek, és süteménybe is szívesen választom tölteléknek.

Ez a legújabb amit kipróbáltam: az almás krémes. Könnyû tésztájú, van  egy kis csavar az elkészítésében és látványos is!

Hozzávalók:

1 kg tisztított,felszeletelt alma (fahéjjal és gyömbérrel szórva)

Tészta: 8 tojás

20 dkg cukor

20 dkg liszt

fél sütõpor

fél dl víz

2 evõkanál kakaópor

krém: 20 dkg vaj

15 dkg porcukor

fél liter tej

5 púpozott evõkanál kukoricakeményítõ (2 csomag pudingpornak felel meg)

vanília v. aroma.

Egy tepsi aljára alufóliát teszünk, erre terítjük az almaszeleteket. Gyömbérporral és fahéjjal lehet ízesíteni ízlés szerint.

A tojásokat kettévesszük, a fehérjét felverjük. A sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és  a sütõporral elkevert lisztet.A felvert fehérjehabot beleforgatjuk óvatosan.

Keverékünk felét rácsorgatjuk az almára. A másik feléhez jöhet a kakaópor (holland vagy szerencsi).

A barna massza rákerül a sárgára. Így toljuk be a közepes hõfokú sütõbe.

DSC_0967_1.JPGDSC_0968.JPG

Kb. 30 perc alatt átsül.

Hagyjuk hûlni, s közben elkészítjük a krémet. A keményítõt elkeverjük a vaníliával és 1 evõkanál cukorral. A felforrósított tejhez keverjük és folyamatosan keverjük sûrûsödésig. 

A vajat a cukorral kikeverjük és a langyos krémhez adjuk.

A tésztánkat, ha már nem forró kiemeljük a tepsibõl. Érdemes a széleket elõtte fellazítani. Én sütõpapírra fordítottam ki. Tehát a barna piskóta, ami felül volt, most alulra került. Alufóliát óvatosan lehúzzuk, s elõbukkan az almaréteg. Az enyém ici-picit odakapott, de ez nem von le az értékébõl (legközelebb kicsit kivajazom a fóliát). Különben sem látszik, mert erre kerül a krém.

Mandulával szórva szeleteltem. Csokimázat is lehet rá csorgatni, de nekem ez volt most a szimpatikusabb.

DSC_0971.JPG

Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom Megosztom


Folytats a blogon ... mikormennyi.blog.hu/2014/02/02/almas_...

sponsored links

Keres?s