Almás-diós muffin

2013-02-26

sponsored links



Ez egy könnyû, téli muffin, amin az eredetihez képest annyit változtattam, hogy a sima liszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem, és az egészet barna nádcukorral csináltam fehér cukor helyett. Így egészségesebb is egy kicsit, és nagyon finom uzsonnának, vagy reggelinek egy bögre kávé mellé.

Hozzávalók 12 db muffinhoz:
120g liszt
50g zabpehelyliszt
1 csomag sütõpor
5 g õrölt fahéj
120 ml tej
50g vaj
120g nádcukor
1 tojás
2 nagy alma hámozva és lereszelve
Tetejére durvára vágott diószemek

A lisztet a zabpehelyliszttel, a cukorral, a fahéjjal és a sütõporral elkeverem egy tálban.
A hideg, kockára vágott vajat elmorzsolom a lisztes keverékben, majd hozzáadom a tojást, és a tejet, és fakanállal elkeverem. A reszelt almát hozzáforgatom, és a papírral bélelt muffintepsi mélyedéseibe kanalazom a kész tésztát kb. 2/3-ig. A tetejükre rászórom a diót, és 190 fokon kb. 40 percig sütöm. Tûpróbával ellenõrizzük, hogy megsült-e!

Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2013/02/alm...

sponsored links

Keres?s